Četvrtak 4. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
2249
2207
18.02.2016.
Užice traži od Beograda spomenik Dimitriju Tucoviću

NEMANjA NEŠIĆ, politikolog iz Užica

- Inicijativu podržavam, jer iako nije dugo boravio u Užicu, Dimitrije Tucović je ipak bio vezan za naš grad i mogao bi da ima prigodno mesto u nekom kutku. Ipak, simptomatično je da od svega što je Užicu potrebno jedino imamo snage i hrabrosti da od Beograda tražimo spomenike.

GORICA MOJOVIĆ, bivši beogradski sekretar za kulturu

- Beograd mora da ima spomenik Tucoviću, iako će ga izmestiti na drugi kraj trga Slavija. Ako Užice hoće da ima spomenik, neka ga sami izliju, umesto da traže beogradski. Moram da naglasim da su se Užičani malo kasno setili Dimitrija Tucovića.

Za i protiv
2520
2196
17.02.2016.
Srbija mora drastično da smanji broj državnih službenika

SAŠA RADULOVIĆ, bivši ministar privrede

- Na partijsko zapošljavanje godišnje bacamo milijardu evra. Mi nemamo viška lekara i prosvetara, već višak kancelarijskih kadrova koji dobijaju deluks socijalnu pomoć za svoj partijski rad i to nas košta milijardu evra. Na subvencije državnim gubitašima bacamo još milijardu evra godišnje.

KORI UDOVIČKI, ministarka državne uprave

- Nema prevelikog viška zaposlenih u javnoj upravi, ne računajući javna preduzeća. U ukupnom broju činovnika, bez javnih preduzeća, glavna stvar je da nije ogroman broj viška zaposlenih u poređenju sa ukupnim stanovništvom Srbije. Zapravo smo u sredini ili na lestvici članica EU.

Za i protiv
2275
1778
16.02.2016.
Socijalisti su neiskren partner naprednjaka

ALEKSANDAR VUČIĆ, predsednik SNS-a

- Pravo SPS-a je da radi ono za šta misli da je za njih najbolje, ali nemam apsolutno poverenje i bilo bi neprirodno da ga imam posle 2008. godine i mnogih drugih stvari koje sam u prethodnom periodu doživeo. Ne bi me iznenadilo ni da odu s drugima.

TOMISLAV NIKOLIĆ, predsednik Srbije

- Mislim da je Socijalistička partija Srbije dosad bila korektan partner SNS-a u Vladi. A da li će Aleksandar Vučić i SNS odlučiti posle izbora da ponovo idu sa SPS-om ili sa nekom drugom političkom strankom, to će biti njihov izbor, a ne moj.

Za i protiv
2216
2378
15.02.2016.
To što elita ne voli Vučića je njen problem a ne njegov

VLADIMIR VULETIĆ sociolog

Intelektualci bi morali stvari da posmatraju racionalno. Oni vole da su najpametniji, a pošto Vučić uvek nastupa sa dozom gotovih rešenja, taj nastup bi mogao intelektualcima da smeta. Oni teško razdvajaju emotivno i racionalno, pa se dešava da bi racionalno podržali neke Vučićeve poteze kada bi ih vukao neki drugi političar.
 

DEJAN MIJAČ, pozorišni reditelj

Bilo je u početku intelektualaca koji su podržavali zadatke koje je Vučić dobijao od EU i SAD. On je tu šansu iskoristio, ali je onda počeo da vlada kako vlada. On ne može biti demokrata, ali to nije problem za njega i za održavanje na vlasti. Problem može da bude samo u njegovoj ličnoj osetljivosti što ga neko ne voli, ali to za politiku i nije važno.

Za i protiv
2919
2793
13.02.2016.
Asanž je u pravu kada kaže da je glas za Hilari Klinton glas za rat

ALEKSANDAR ČOTRIĆ, funkcioner Srpskog pokreta obnove

- Izjava Džulijana Asanža je utemeljena i blizu istine, što pokazuju i rezultati preliminarnog glasanja u Nju Hemširu, na kojem je kandidat Demokratske stranke Sanders ubedljivo pobedio. To pokazuje i da se građani Amerike okreću protiv onih koji su za ratove i nedaće.

JELENA MILIĆ, Centar za evroatlantske studije

- Asanž nije kredibilan sagovornik jer beži od istrage za silovanje i zloupotrebljava bečke konvencije, odnosno humanitarno-bezbednosnu normu, da se zaštiti. Povelja UN obavezuje međunarodnu zajednicu da oružano deluje u cilju sprečavanja genocida i zločina.

Za i protiv
2360
2055
12.02.2016.
Funkcioneri stranaka više neće moći da budu direktori javnih preduzeća

ALEKSANDRA TOMIĆ, poslanica Srpske napredne stranke

- Cilj zakona o javnim preduzećima koji je u skupštinskoj proceduri je potpuna depolitizacija mesta direktora javnih preduzeća. Profesionalizacija ovih preduzeća zahteva odlazak političkih funkcionera sa rukovodećih mesta. Funkcioneri SNS-a to će poštovati i podneti ostavke.

BORISLAV STEFANOVIĆ, Lider Levice Srbije

- Predlog da partijski funkcioneri ne mogu da budu na čelu javnih preduzeća i da se biraju na konkursu je sasvim dobar, ali sumnjam u iskrenost predlagača. To je staro predizborno obećanje naprednjaka, koje nisu ispunili do sada i sumnjam da će i po novom zakonu da se sprovodi.

Za i protiv
1366
2116
11.02.2016.
Privredni rast u Srbiji je manji od očekivanog

DANIJEL BERG, šef kancelarije EBRD u Srbiji

- Srbija je u prošloj godini postigla napredak ali da bi obezbedila održiv rast mora da ima znatno veći rast i više investicija. Manjak investicija u Srbiji je tri odsto bruto domaćeg proizvoda, a to se mora nadoknaditi većim prilivom stranih ulaganja i bržim sprovođenjem strukturnih reformi.

JORGOVANKA TABAKOVIĆ, guverner Narodne banke Srbije

- Privredni rast Srbije u 2015. godini bio 0,8 odsto, mada su procene EBRD-a bile da će iznositi 0,5 odsto, a u 2016. godini se očekuje još veći rast. NBS će pružiti podršku poboljšanju poslovne klime u Srbiji čineći uslove poslovanja predvidivim i stabilnim i ponašajući se nepristrasno.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online