Četvrtak 4. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1971
1807
26.02.2016.
Patrijarhova izjava da "nemamo bližih od Hrvata" vodi pomirenju dva naroda

DUŠAN KOVAČEVIĆ, književnik

- Izjava Irineja ima veliki značaj. Svaka reč poglavara koja poziva na mir daje nadu da taj mir može da se ostvari. I to je jedini mogući put ne samo na Balkanu, nego i u celom svetu. Samo sa mirom moguće je zaustaviti sve nesreće jer smo svedoci kakve strahote rat donosi.

ŽARKO PUHOVSKI, zagrebački profesor

- Izjava patrijarha Irineja je smirujuća, ali dalje poboljšanje odnosa dva naroda zavisi od političara, a ne verskih vođa. Politika je i dovela do sukoba dva naroda. Narcizam malih razlika, kako je rekao Frojd, upravo izaziva sukobe. Od tog narcizma upravo boluju Srbi i Hrvati.

Za i protiv
1419
2633
25.02.2016.
U Libiji Srbija odmah treba da zatvori ambasadu

DUŠAN SIMEONOVIĆ, bivši ambasador u Libiji

- Srpske vlasti što pre treba da donesu odluku o zatvaranju ambasade u Libiji, jer u to zemlji postoje dve vlade - jedna koju podržavaju islamisti i koja nije priznata i druga koju podržavaju zapadne zemlje. Uz to, tamo je rat i treba ambasadu zatvoriti zbog bezbednosnih razloga.

ANDREJA SAVIĆ, nekadašnji direktor BIA

- Postoje međunarodni standardi na osnovu kojih se procenjuje da li u kriznim područjima, kao što je Libija, postoji rizik od otmica i na osnovu njih politički vrh donosi odluku da li se predstavništvo zatvara. Ukoliko ambasada ostaje onda se osoblju izdaju posebna uputstva.

Za i protiv
3712
2760
24.02.2016.
Priča o ujedinjenju opozicije u Srbiji je utopija

DEJAN VUK STANKOVIĆ, politički analitičar

- Zaista priča da bi opozicija na predstojećim izborima mogla da nastupi sa jednom listom nije realistična. Duboke su distance među liderima, loši međuljudski odnosi, a osim toga ujedinjenje opozicije je veštačko i zastarelo, to je politički mit iz devedesetih godina.

DRAGAN ŠUTANOVAC, funkcioner DS-a

- Nema još saglasnosti vodećih opozicionih partija da zajedno izađu na izbore. Tadić šalje pozitivne signale, Čanak misli da je to utopija. DS je za dogovor što bi moglo da znači i zajednički nastup na izborima. Opozicija mora da spreči, pre svega, kršenje izbornog procesa.

Za i protiv
1982
1890
23.02.2016.
Duet Lukas-Brena bolje zvuči od dueta Tadić-Čeda

NENAD MILOSAVLjEVIĆ, Njuz.net

- Nebojša Krstić, koji je ovo izjavio je svakako kompetentan za ovu ocenu s obzirom da je bio deo jednog od najvećih bendova u domaćoj muzici. Krstiću treba verovati i kada su u pitanju Tadićevi potencijali jer je i on sam bio s njim u duetu.

BRANKO RUŽIĆ, potpredsednik SPS-a

- Očigledno da gospodin Krstić govori o muzičkom i političkom ukusu koji preferira. Imajući u vidu da je politički obrazovan čudi me da je zaboravio na tamburicu Nenada Čanka, koji je treći musketar tog tipa, a ne dueta. Trio La Campanela.

Za i protiv
2119
2094
22.02.2016.
Odlazak PUPS-a slabi SPS i jača naprednjake

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ, analitičar

- Gledano u procentima, PUPS vredi između jedan i 1,5 odsto glasova, ali u teorijskom smislu njihovo priklanjanje naprednjacima doprinosi utisku da je koalicija oko SNS-a "nadideološka".

ĐORĐE VUKOVIĆ, CeSID

- Što se tiče SPS-a, mislim da bi veća šteta za Dačića bila da je njegovu koaliciju napustio Palma, imajući u vidu regionalni determinizam Jedinstvene Srbije, koja je jaka u delu Pomoravlja.

Za i protiv
2237
2964
20.02.2016.
Raspad koalicije SPS-PUPS je očekivan

BORISLAV STEFANOVIĆ, lider Levice Srbije

- Iza ove odluke krije se Aleksandar Vučić i ovde je reč o još jednom namernom slabljenju i ponižavanju Socijalističke partije Srbije. Očigledno je partija penzionera shvatila da će lakše sa naprednjacima smanjivati penzije.

IGOR MIROVIĆ, Srpska napredna stranka

- Sa uvažavanjme gledamo na sve stranke, a posebno na Partiju ujedinjenih penzionera Srbije, koja u kontinuitetu ima uticaj u jednom delu biračkog tela. Sa njima smo imali izuzetno korektnu saradnju u Vladi, ali ovaj potez nismo očekivali.

Za i protiv
2015
1642
19.02.2016.
Berza struje u Beogradu neće dovesti do povećanja cene kilovata

ALEKSANDAR ANTIĆ, ministar za energetiku

- Dobro je što je berza počela da radi, struja u Evropi je sve jeftinija, pa sigurno od maja neć biti poskupljenja bez obzira na to što je u planu restrukturiranje EPS-a. Cena u ovom trenutku na tržištu nije toliko visoka da bi EPS imao široki manevarski prostor za njeno povećanje.

LjUBODRAG SAVIĆ, ekonomista

- U avgustu smo već povećali cenu električne energije, pri čemu je kroz akcize veći deo otišao u budžet, a manji Elektroprivredi Srbije. Treba naplatiti dugovanja struje tajkunima, koje država štiti, a sa berzom se stvaraju uslovi da se cena struje smanji, a ne da se poveća.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online