Sreda 08.11.2017.
08:00
Vestionline

PSG: Srbijom vladaju laž i bahata sila

Tanjug
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković

Bezbednosne službe u demokratskoj državi služe za zaštitu nacionalnih, a ne stranačkih interesa, dok koordinator tih službi mora da bude osoba države, a ne bilo koje stranke.

Ako u Srbiji postoji primer stranačkog kadra bez suštinskih kvalifikacija, to je dr Stefanović, koji je od "Nebojše iz Beograda", za nekoliko godina napredovao do najvišeg mesta u strukturi nacionalne bezbednosti. Porazno je to što ćemo u 21. veku morati da demontiramo stranačku paradržavu i iz pepela u koje su pretvoreni gradimo sve državne mehanizme, navode u PSG.

Našom zemljom, našim gradovima i selima, izuzev nekoliko slobodnih, vladaju laž i bahata sila. To se ne može promeniti izmenama bilo kog propisa, već samo promenom vlasti koja je svoju nezasluženu istorijsku šansu iskoristila za lična bogaćenja i gaženje institucija i pravde.

Podsećajući na nova saznanja redakcije Krika o of-šor firmi ministra u Vladi Srbije, a pre njega i gradonačelnika Beograda, što je samo vrh ledenog brega, Pokret ističe da se protiv takvih pojava na vrhu države ne može boriti bez donošenja i primene Zakona o poreklu imovine i Zakona o specijalnom tužilaštvu za visoku korupciju ali i ukazuje da to toga na žalost neće doći sve do promene vlasti u Srbiji.

2024 © - Vesti online