Sreda 09.08.2017.
17:15
Vestionline

"Bog je dao ovlašćenje Trampu da ubije Kim Džong Una"

EPA/Shawn Thew
Kontroverzni sveštenik podržao Trampove ekstremne izjave

- Što se tiče borbe protiv onih koji čine zlo, Biblija nam jasno kaže: Bog je dao vladarima moć da koriste sva potrebna sredstva - uključujući rat - da zaustave zlo. U slučaju Severne Koreje, Bog je dao Donaldu Trampu da ubije Kim Džong Una - izjavio je Džefris.

Sveštenik je rekao i da se osećao "primoranim" da objavi svoju izjavu nakon što je Tramp zapretio da će Severnu Koreju "dočekati vatra i bes kakve svet još nije video".

- Biblija daje vladi ovlašćenje da učini što god je potrebno, uključujući atentat, smrtnu kaznu ili teške kazne za one koji čine zlo, poput Kim Džong Una - rekao je.

Kontroverzni sveštenik je tokom jedne propovedi u Vašingtonu je reako da je "prvi korak u ponovnoj izgradnji nacije bila gradnja zida oko Jerusalima za zaštitu njegovih građana": "Znate, Bog nije protiv gradnje zidova". Time se složio s Trampovim planom za gradnju zida na granici s Meksikom.

Ovaj sveštenik je poznat po tome što je optužio bivšeg američkog predsedkia Baraka Obamu da je "stvorio uslove za dolazak antihrista" i nazvao je mormone kultom. Rekao je da je svestan da bi njegovi komentari o Severnoj Koreji mogli da budu ocenjeni kao kontroverzni, ali za to optužuje "one koji nisu dovoljno upućeni u Bibliju".

2024 © - Vesti online