Četvrtak 22.06.2017.
12:11
Vestionline, Tanjug

Rusi odgovorili Amerima: Pričaju o ruskom špijunskom gnezdu u Nišu, a zapravo...

EPA/MAXIM SHIPENKOV
Nastavljaju se "američke fantazije": Marija Zaharova

Prema njenim rečima, američke diplomate su iznele "sasvim nepojmljive, apsurdne, izmišljene optužbe" u najgorem stilu hladnoratovske retorike, prenosi agencija RIA Novosti.

- Kao da se radi o malte ne nekakvom špijunskom gnezdu Rusije na Balkanu, koje bi bilo u stanju da ugrozi američki kontingent na Kosovu - rekla je Zaharova.

Želeli bismo da se američke diplomate pozabave time kako te države, organizacije u tim državama, ocenjuju rad rusko-srskog humanitarnog centra pre nego što iznesu slične apsurdne tvrdnje, naglasila je ona.

Ona je podsetila da je od početka centar osmišljen i realizovan kao zajednička rusko-srpska humanitarna misija, orijentisana na Balkan i u saradnji sa svim zainteresovniam zemljama.

Podsetila je da je centar registrovan kao međunarodna organizacija i da je učestvovao u prevladavanju posledica izazvanih prirodnim katastriofama u Srbiji, Grčkoj, Sloveniji i BiH, kao i da su ga posećivali i predstavnici međunarodnih organizacija, uključujući UN i OEBS.

Zabrinutrost zbog tog centra nedavno su izneli zvaničnik Stejt departmenta Braja Hojt Ji i američki ambasador u Srbiji Kajl Skot.

- I američkom ambasadoru u Beogradu su takođe više puta upućivani pozivi da poseti centar u Nišu, ali ni on ni saradnici ambasade nijednom nisu želeli da iskoriste tu mogućnost. To je fina taktika ispobana već na više mesta - svojim očima ne videti, jer ako vidiš svojim očima više ne možes da fantaziraš - konstatovala je ona, preneo je Tass.

2024 © - Vesti online