Sreda 21.06.2017.
08:39
Vestionline, Tanjug

Đukanović: Ne smeta mi Brnabić, ali Ružić...

www.mc.rs
Protiv socijalista i Branka Ružića: Vladimir Đukanović

Kako navodi, na kraju dvočasovnog sastanka na kojem je Vučić ubeđivao naprednjake da podrže izbor Ane Brnabić u parlamentu, Đukanović se javio za reč i rekao da nema ništa protiv buduće premijerke, ali da ima primedbe na dogovor koji su o budućoj vladi napravili SNS i SPS.

- Đukanović je ustao i rekao da je imenovanje Branka Ružića za ministra državne uprave i lokalne samouprave katastrofa, da on to ne podržava, kao i da se sam sebe gadi što će morati da glasa za potpredsednika SPS kao novog ministra - navodi izvor "Blica" koji je bio na sastanku.

Sagovornik "Blica" kaže da Đukanović smatra da socijalisti nisu učinili dovoljno kada je reč o kampanji za predsedničke izbore, a kao primer je posebno istakao pojedine beogradske opštine u kojima su članovi socijalista navodno lobirali da njihovi članovi i simpatizeri glasaju za Ljubišu Belog Preletačevića i Vuka Jeremića.

- Zbog takvog odnosa, Đukanović se požalio i na deo dogovora po kojem socijaisti dobijaju jedan resor više. Rekao je da mu je krivo, da smatra da nije bilo potrebe za tim - navodi izvor "Blica" i dodaje da je Đukanovićev kratak govor naišao na odobravanje većine njegovih kolega.

Takođe  dodaje da je lider naprednjaka Vučić saslušao Đukanovića i rekao mu da razume primedbe, da mu je drago što otvoreno pričaju, ali da ne mogu oni kao stranka da se mešaju u kadrovska rešenja socijalista.

Đukanović juče nije odgovarao na pozive i poruke "Blica", a list navodi da ni od Branka Ružića nije uspeo da dobije odgovor na pitanje da li ga ovakav stav Đukanovića iznenađuje.

2024 © - Vesti online