Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 19.06.2017.
20:11
D. Dekić - Vesti A

Naprednjaci neće Anu?

Novi predsednik Vlade Srbije i definitivno neće biti deo svečane inauguracije novog predsednika Aleksandra Vučića zakazane za petak 24. jun. Mada se visoki funkcioneri naprednjaka žale javnosti da je razlog tome što Vučić ima problem da obezbedi parlamentarnu većinu za izglasavanje Ane Brnabić, izvori bliski SNS-u tvrde da među poslanicima te liste problema nema, jer bespogovorno prihvataju volju partijskog vođe. Naš izvor ističe da ako bi i bilo problema, tu su "mehanizmi za disciplinovanje neposlušnih".

EPA/Koca Sulejmanovic
Klimava podrška: Ana Brnabić na čekanju

Da je na delu politička drama zbog uskraćivanja poslaničke podrške Brnabićevoj javno su se požalili visoki funkcioneri naprednjaka. Vučić, prema rečima ministra policije Nebojše Stefanovića, mora tokom nedelje da se bavi obezbeđivanjem većinske podrške za premijerku, zbog čega će se i sednica Skupštine Srbije pomeriti na vikend iza inauguracije.

Stefanović je istakao i da će "sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, da više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati", a kako je naveo predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić. Lider JS Dragan Marković Palma je jedini koji je javno rekao da njegov poslanički klub neće glasati za novu premijerku.

I ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ističe da su "teški dani pred njima" jer treba obezbediti većinu za Brnabićevu, kao i da mnogima rastu apetiti oko vlade. Oglasila se i sama mandatarka Ana Brnabić koja naglašava da je najvažnije obezbediti stabilnu parlamentarnu većinu za nastavak započetih reformi. Problem oko njenog izglasavanja vidi kao još jednu potvrdu da je za Vučića interes Srbije na prvom mestu i da je zbog građana on spreman da menja stvari u zemlji.

Dvovlašće

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da će novi kabinet imati više resora, veće učešće SPS-a, ali i jednu vrstu podele premijerskog posla.
- Kako je predsednikVučić rekao, Ana Brnabić će biti 'ekonomski', a Ivica Dačić 'politički' premijer. U dosadašnjoj praksi ovo nismo imali, od izuzetne važnosti je da između njih dvoje bude dobra saradnja kako podela posla ne bi dovela do neke vrste dvovlašća - rekla je ona izrazivši verovanje da je predsednik Vučić pažljivo procenio kad se odlučio za takav model.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online