Sreda 22.03.2017.
13:05
Vestionline

Šešelj hoće da pomiluje Zvezdana Jovanovića, da li je umešan u atentat na Đinđića?

Tanjug
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj

- Krivica Zvezdana Jovanovića nikad nije validno dokazana. U Đinđićevo ubistvo umešan je strani faktor, a da bi se otkrila politička pozadina atentata, treba otkriti ko je naredio ubistvo Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma u Meljaku - tvrdi lider radikala.

S druge strane, na ove Šešeljeve izjave odmah je reagovala Liberalno-demokratska partija (LDP) koja je pozvala tužilaštvo da reaguje i ispita "sva saznanja Vojislava Šešelja i njegovu eventualnu umešanost u pripremu ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine".

"Njegovo ponovno veličanje ubica Zorana Đinđića i najava da bi u slučaju pobede na predsedničkim izborima pomilovao (osuđenog Đinđićevog ubicu) Zvezdana Jovanovića predstavlja opasnu izjavu koja ne sme proći bez osude i reakcije svih institucija i predsedničkih kandidata u Srbiji", navodi se u saopštenju LDP-a.

Bivši šef policije Marko Nicović izjavio je, povodom Šešeljevih tvrdnji, da je "Jovanović policiji priznao i pismeno i usmeno, tako da nema dileme da je kriv".

2024 © - Vesti online