Četvrtak 16.02.2017.
18:01
Z. Mirković - Vesti

Advokat lekarku krivi za masakr

pixabay
Ubica izvršio masakr zbog promene terapije?

Milan je, prema pisanju medija, advokatu ispričao šta se desilo kobne večeri i da je zločin počinio u psihičkom rastrojstvu. On je, navodno, video da "neko u belom mantilu prolazi pored prozora i mislio je da se porodica okupila kako bi ga uništila".

Tukao oca

Kako su "Vesti" saznale od poznanika ubijenih, Milan je pre nekoliko godina batinama ocu Cvetinu polomio rebra. Milan je imao napade agresije, ali je porodicu bilo sramota da to prizna.

Advokat smatra da njegov branjenik nije bio adekvatno lečen jer su lekovi koje je dobio "uticali" na njegov život. Advokat ukazuje i da glavna doktorka Forenzičkog centra u Beču nije adekvatno lečila Milana koji pati od šizofrenije.

- Ona je promenila terapiju i Milanu rekla da dođe za četiri nedelje. Milan pati od šizofrenije i u takvom slučaju nije moguće reći pacijentu samo: "Probaj nove tablete" - kaže advokat.

On je za medije takođe rekao da Milan živi u svom svetu, ali da zna da je ubio oca i maćehu.

- Milan smatra da je to uradio u samoodbrani jer su, kako je mislio, želeli da ga ubiju - rekao je advokat Manfred Arbaher-Šteger.

Jeziv zločin dogodio se u subotu kasno uveče kada su Milan, njegova supruga i 11-godišnji sin, koji žive u Grosengersdorfu, došli u desetak kilometara udaljeni Dojč Vagram kod Beča na večeru kod Milanovog oca Cvetina i maćehe Đufe. Poseta se, međutim, pretvorila u svađu koja je kulminirala kada je došlo do rasprave oko Milanovih lekova.

- Porodica je od Milana tražila da ponovo počne da pije lekove koje je on prethodno odlučio da ne uzima kako bi njegova supruga zatrudnela. Porodica je pokušavala da ga uveri da su mu oni ipak potrebni, što je, očigledno, Milana toliko razljutilo da je uzeo nož i nasrnuo na najbliže - pisali su austrijski mediji.

Posle zločina, Milan je pokušao da svog 11-godišnjeg sina uzme kao taoca. Srećom, mališan je uspeo da se izmigolji iz zagrljaja krvnika s nožem, pa se ubica na kraju bez otpora predao policajcima koji su opkolili mesto zločina.

Tok zločina

* Milan sa suprugom i sinom dolazi kod oca i maćehe na večeru
* porodica počinje da ubeđuje Milana da uzima nove lekove
* u nastupu besa Milan uzima nož i ubija maćehu Đufu i oca Cvetina
* po telu više puta ubada i suprugu Natašu koja je, srećom, preživela
* grabi 11-godišnjeg sina kao taoca, ali dečak uspeva da se izmigolji i pobegne
* na mesto zločina dolazi policija kojoj se Milan predaje

2024 © - Vesti online