Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.02.2017.
18:01
Z. Mirković - Vesti A

Odbio lečenje, pa počinio masakr

Austrijski državljanin srpskog porekla Milan Antonić (36), koji je osumnjičen da je 12. februara ubio oca Cvetina (55) i maćehu Đufu (52) i teško nožem ranio suprugu Natašu (38), psihički je bolesnik, pišu austrijski mediji.

pixabay.com
Masakrirao porodicu (Foto: Ilustracija)

Njemu je, prema pisanju medija, utvrđen viši stepen psihičkog oboljenja, a zbog toga što je predstavljao opasnost po okolinu proveo je već četiri godine pritvoren u zatvoru Gererzdorfu. Iz pritvora je pušten 2014. godine nakon što je, navodno, "resocijalizovan" i omogućeno mu je da se vrati porodici.

Nažalost, odluka vlasti da Antonić bude oslobođen dovela je prošlog vikenda do krvave porodične tragedije. U nedelju je, naime, Milan sa suprugom i 11-godišnjim sinom iz Grosengerzdorfa došao u posetu roditeljima u desetak kilometara udaljeni Dojč Vagram nadomak Beča. Poseta se, međutim, pretvorila u svađu koja je kulminirala tokom zajedničke večere kada je došlo do rasprave oko Milanovih lekova.

- Porodica je od Milana tražila da ponovo počne da pije lekove i da se podvrgne medicinskom tretmanu. Milan je prethodno samoinicijativno odlučio da više ne uzima lekove, a porodica je pokušala da ga uveri da su mu oni potrebni. To je, očigledno, Milana razljutilo do te mere da uzeo nož i nasrnuo na najbliže. Najpre je usmrtio maćehu i oca, a potom nekoliko puta ubo suprugu po telu nanevši joj teške povrede. Ona je hitno prebačena u bolnicu, ali su lekari uspeli da joj stabilizuju stanje - preneli su austrijski mediji reči izvora iz istrage.

Posle ubistva oca i maćehe i ranjavanja supruge Nataše, Milan je pokušao da svog 11-godišnjeg sina uzme kao taoca. Srećom, mališan je uspeo da se izmigolji iz zagrljaja krvnika s nožem, pa se ubica predao policajcima koji su opkolili mesto zločina.

Dva dečaka u kući

Osim Milanovog 11-godišnjeg sina, u kući je u momentu zločina bio i 14-godišnji dečak, sin iz prvog braka ubijene Đufe. Dvojica dečaka uspela su da iz čitave tragedije izađu nepovređeni, a nakon što su videli šta je Milan uradio, dečaci su pozvali policiju. Markus Handl, portparol policije Donje Austrije, naveo je da su se dečaci u momentu zločina nalazili u drugoj prostoriji.

Tokom saslušanja, osumnjičeni Milan Antonić nije želeo da govori, a njegovu odbranu, prema pisanju austrijskih medija, preuzeće Manfred Arbaher-Šteger koji je preneo da je "Milan miran, zna tačno šta je uradio i da je to bilo nešto loše". Advokat je, ujedno, preneo da je do zločina došlo verovatno zato što je Milanu promenjena terapija, a i strahovao je da bi porodica mogla da ga smesti u "ludnicu".

- Kod promena lekova tako nešto je moguće - kazao je advokat.

Čudno ponašanje

Porodica Antonić u Austriji živi više decenija, a ubijeni Cvetin, za kojeg svi imaju samo reči hvale, bio je prodavac automobila. Cvetinov zet Dragiša T. šokiran je zločinom koji se dogodio, dok komšije ubijenih Antonića navode da se Milan nekoliko dana pre masakra čudno ponašao!
- Ranije je policija češće bila ovde, a u poslednje vreme nije dolazila - navele su Cvetinove komšije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online