Nedelja 18.12.2016.
15:56
ruskarec.ru, Vestionline

Dopisnik CNN-a: SAD bi mogle da isključe struju u Moskvi, hoće da posrame Putina!

Reuters
Pogled na Moskvu noću

Kako je istakao ovaj novinar, SAD su već isprobale neke mogućnosti odgovora, koji nisu dali rezultate. Bela kuća je počela pokušajem da "posrami" Rusiju i javno iskritikuje njene aktivnosti. Sledeći očekivani potez bile su ekonomske sankcije, ali danas je jasno da takva politika ne može izmeniti ponašanje Moskve.

Što se tiče odgovora u sajber-prostoru, na tom polju, po mišljenju Šuta, SAD mogu sebi da dozvole mnogo više, počev od informacione kampanje protiv ruskog predsednika Vladimira Putina do napada na važne sisteme infrastrukture zemlje, uključujući isključenje struje u Moskvi.

"Međutim, šta god da Bela kuća planira, ona treba da zna da njeni 'neprijatelji' imaju slične mogućnosti i da mogu da primene isto tako ozbiljne mere, što znači da svojim delovanjem Amerika rizikuje da izazove novi krug eskalacija", istakao je novinar.

Ranije su američke specijalne službe optužile Rusiju za pokušaje da utiče na izbore u zemlji. Kremlj je demantovao ovu informaciju. Posle izbora Bela kuća je priznala da na dan održavanja glasanja u sajber-prostoru nije zabeležena povećana aktivnost sa ruske strane.

2024 © - Vesti online