Ponedeljak 22.08.2016.
13:31
Srna

Boris Džonson pisao Vučiću, evo šta baš ceni

Tanjug
Džonson nam se najavio u goste

Džonson je podsetio da Velika Britanija sredstvima Fonda za dobro upravljanje, pruža značajnu tehničku pomoć za podršku reformama Vlade Srbije.

On je istakao da "izuzetno ceni posvećenost Srbije da promoviše stabilnost na Zapadnom Balkanu, između ostalog i normalizacijom odnosa sa Kosovom". 

- Posvećen sam daljem jačanju odnosa Velike Britanije i Srbije i nadam se da ću biti u mogućnosti da Vas posetim u narednom periodu - naveo je Džonson u čestitki Vučiću povodom uspeha na izborima i formiranje nove Vlade.

On je pozdravio posvećenost Vlade Srbije nastavku procesa reformi, koji uključuje ekonomske reforme, vladavinu prava i borbu protiv korupcije, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Pismo je Vučiću uručio britanski ambasador u Srbiji Denis Kif, koji je istakao da su ohrabrujući napori koje Vučić i Vlada Srbije ulažu u očuvanje regionalne stabilnosti i mira. Vučić i Kif razgovarali su u ponedeljak o unapređenju srpsko-britanskih odnosa, a u razgovoru je posvećena posebna pažnja odnosima u regionu Zapadnog Balkana.

2024 © - Vesti online