Sreda 01.06.2016.
19:10
B. Simonović - Vesti

Kukavičje jaje na tribini o holokaustu

facebook.com
Ovo je skandal: Jaša Alfandari

Skandalu je prethodila izjava čelnika Građanske alijanse Borisa Raonića, koji je kazao da su Jevreji bili najveće žrtve holokausta i da je tu istorija nedvosmislena, ali da "ono što se sada dešava na teritoriji Izraela protiv nekih drugih semitskih naroda jeste neka nova vrsta holokausta, možda i najveća u ovom veku", izričito apostrofirajući Palestince.

Vežbaju decu da pucaju

To što je Alfandari demonstrativno napustio razgovor nije omelo Borisa Raonića da nastavi priču o stanju na Bliskom istoku. Pokazao je i nekoliko fotografija uključujući i jednu na kojoj se vidi kako decu u Izraelu još u vrtiću uče da pucaju.

- Ovo je skandal. Ovo mi se do sada nikada nije desilo. Ovakvo iskustvo nisam doživeo ni u Nemačkoj, a tamo sam imao poslednji razgovor na ovu temu, ovo nije politička tribina, ovo je uvreda... Tema je holokaust, a ne Izrael, Palestinci, i šta se dešava u Izraelu. I nećemo menjati jedno za drugo - ljutito je reagovao Alfandari, koji je opomenuo Raonića da ne "podmeće kukavičje jaje" i drži se teme. Pre nego što je napustio salu, utvrdio je da holokaust nema veze sa Izraelom, da Jevreji i njihova sudbina nemaju veze sa Izraelom, odnosno da je sve ovo bila

Raonićeva smišljena provokacija i "klopka" pripremljena za njega.

Naknadno je novinarima kazao da bi, naravno, na tribinu došao "trčeći" i da je tema bila Bliski istok, ali da ni tada tu priču ne bi mešao sa holokaustom, odnosno stravičnim nacifašističkim planom uništenja Jevreja.

2024 © - Vesti online