Sreda 23.03.2016.
06:55
B. Simonović - Vesti

Miraš ostao bez sekretara

youtube.com/Goli Zivot TV HAPPY
Velibor Džomić

Ovu kratku poruku samozvanom mitropolitu takozvane Crnogorske pravoslavne crkve uputio je đakon Sreten Vujović, koji je do sada obavljao dužnost sekretara u toj paracrkvenoj organizaciji, registrovanoj svojevremeno u policijskoj stanici na Cetinju, na čelu sa raspopom Mirašem Dedeićem.

"Sekretar Sinoda Crnogorske pravoslavne crkve", kako je slovila dosadašnja funkcija Sretena Vujovića, samo je jedan (za sada u rangu najznačajniji) od onih koji beže iz te nekanonske crkvene organizacije, uprkos nastojanjima i cetinjske lokalne uprave i crnogorske državne politike da je održe i ožive.

Protojerej-stavrofor Velibor Džomić, pravni savetnik u Mitropoliciji Crnogorsko-primorskoj kaže da što se tiče kanonske strane tog čina, da je Vujović stvarno đakon, kao što nije, ne bi on mogao tako lako da kaže "ja idem i napuštam klir te i te crkve":

- Pripadnost kliru je jedna veoma ozbiljna i važna duhovna kategorija, ali to u ovom slučaju nije nikakav klir, niti je to crkva.

Sretena Vujovića je, kako pišu podgorički mediji, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore u septembru 1994. godine označilo kao jednog iz grupe proizvođača i trgovaca drogom. Vujović je juče demantovao te tvrdnje i priložio potvrdu suda iz Cetinja da se protiv njega "ne vodi krivični postupak", odnosno da nije "upisan u KZ" cetinjskog odeljenja policije.

2024 © - Vesti online