Četvrtak 17.03.2016.
04:44
J. L. Petković - Vesti

Ne da svoje imanje uprkos pretnjama!

Wikipedia/Julian Nitzsche
Srbi u okolini Vučitrna i dalje pod velikim pritiskom

Ispred kuće je česma, a na imanju su još dva izvora, što je opštepoznato u tom kraju. Starica podseća da su je prvo pljačkali, a sada joj u dvorište ubacuju robu za koju sumnja da je kradena.

- Nisam mogla da prebrojim šta su mi sve iz kuće pokrali, a sada ne mogu da nabrojim predmete koje mi ubacuju u dvorište. To je provokacija kojom me primoravaju da prodam imanje i odem. Sinovi su mi prepustili odluku, a ja ne želim da odem - ogorčena je baka Branka.

Osim 2,5 hektara imanja, ona ima i dosta šume, i nju kradu, ali uprkos toga ne želi da je proda.

- U podrum su mi nedavno doneli sanduk sa srpskom vojnom uniformom. Preplašila sam se kada sam ugledala nepoznati sanduk, a u njemu nova uniforma - kaže za "Vesti" baka Branka.

Predsednik sela Bratislav Kostić bio je šokiran kada je video srpsku uniformu.

- To nas je veoma zabrinulo. Gde li su mogli da je nađu? Mislim da je reč o pritisku na baku da proda imanje koje neko želi po svaku cenu kako bi se njime debelo okoristio - kaže Kostić.

Ni policija ne pomaže.

- Kada ih pozovem, oni dođu, ali nikako da uhapse te napasnike. Policajci su prema meni ljubazni, iako me nekad i oni pitaju šta ću tu i zašto ne odem kod sinova - jada se Branka Milovanović.

2024 © - Vesti online