Subota 05.03.2016.
22:30
Vesti

Dačić iz tragedije izvlači pouke

Tanjug
Dačić: Odluka o zatvaranju ambasada u narednim nedeljama

- Veoma je teško odlučiti o zatvaranju ambasade tamo gde ima naših političkih i ekonomskih interesa i naših ljudi. Očekujem da u roku od nedelju, dve bude donesena odluka o predstavništvima - rekao je Dačić.

On je naveo da će tada biti jasno šta će biti sa objektom u Libiji i da li će i kada ambasador Srbije u toj zemlji Oliver Potežica biti vraćen.

Skot čeka rezultate istrage

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je juče da istraga o stradanju dvoje srpskih diplomata u Libiji još traje i da ne očekuje rezultate "sutra ili prekosutra".
- Treba da dođemo do cele istine u vezi s tim - rekao je Skot.

Na pitanje da li ima novih informacija o stradanju dvoje srpskih službenika u kampu Islamske države u Sabrati, Dačić je rekao da je zajedno sa premijerom razgovarao sa predstavnicima Ministarstva odbrane SAD u Srbiji "kako bi se prekinule različite interpretacije tog događaja" .

On je kazao da će domaće pravosuđe i MSP vrlo brzo utvrditi da li je bilo kršenja procedure u vezi sa odlaskom na put dvoje srpskih službenika kada su oteti, zašto su uopšte išli na taj put, da li su imali dozvolu...

Najavljujući skori razgovor sa porodicom poginulih Slađane Stanković i Jovice Stepića, Dačić je poručio da je "potrebno iz cele situacije izvući pouke".

- Trebalo bi da se definišu radni odnosi u Ministarstvu spoljnih poslova, jer iako ja predlažem imenovanje šefova diplomatsko konzularnih predstavništva, sve ostalo radi Komisija za premeštaje, na osnovu konkursa. Ako se niko ne javi na konkurs, ne možete nekog naterati da ode i zato je Slađana 10 godina bila u Libiji - objasnio je Dačić.

2024 © - Vesti online