Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 25.02.2016.
14:50
Tanjug, Vestionline A

Bolje da nam se Pentagon izvinjava, nego da izmišlja

"Stav Pentagona da Srbi u Libiji nisu stradali u bombardovanju smatraćemo globalnim obračunom velikih sila ukoliko Pentagon ne dostavi dokaze", izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Tanjug
Sa današnje komemoracije poginulim diplomatama

Vučić je rekao da je moglo da se razgovara o drugim teorijama da "smo imali samo rezultate autopsije libijskih stručnjaka", ali da to posle rezultata obdukcije naših lekara više nije moguće.

- Kad su odbukciju sproveli naši lekari, nemamo sumnje kako su ti ljudi nastradali. Kad imate 12 rana na telu istovremeno dobijenih, nedvosmisleno od eksplozije, onda oni (Pentagon) moraju da nam pokažu bilo kakav dokaz koji bi nas uvukao u bilo kakvu drugu priču - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara o saopštenju Pentagona. 

Na konstataciju novinara da Pentagon tvrdi da bi tela Jovice Stepića i Slađane Stanković bila u gorem stanju da su stradali u eksploziji, Vučić je odgovorio da ne zna kako Amerikanci znaju u kom su stanju tela, ali da su njemu izgledala loše i da pre toga nisu imala ni modricu. 

- Očigledno da su povrede nastupile jednovremeno, ali, neka daju oni satelitske snimke, neka nam pokažu i daju dokaz za bilo šta - istakao je Vučić. 

- Ovako, mislim da je stav Pentagona da službenici srpske ambasade nisu stradali u bombardovanju objekta Islamske države u Libiji deo globalnog obračuna između velikih sila, u kojem Srbija ne želi da učestvuje - rekao je Vučić. 

On je dodao da se ne mogu u život vratiti ni Stanković, ni Stepić i da su drugačije priče dodatna uvreda kako za njih, tako i za sve građane Srbije. 

- I lepše je bilo da su rekli - "izvinite, Srbi i porodice Stepić i Stanković", nego ovo danas - zaključio je Vučić. 

Pentagon je u sredu osporio tvrdnje da je dvoje otetih službenika Ambasade Srbije u Libiji ubijeno u vazdušnom napadu američkih snaga na objekat Islamske države u toj zemlji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.02.2016. 15:10
Globalne sile su odavno povukle svoje ambasade iz zona rizika - zbog cega Srbija to nije ucinila, pogotovu sto nemate ni domaca sredstva prevoza iz Libije za Srbiju? Uostalom, nije bitno sta vucic i vlada Srbije "smatra" u ovom ili onom slucaju, vec sta porodice nastradalih smatraju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online