Ponedeljak 22.02.2016.
17:22
Tanjug, Vestionline

Rama provocirao Vučića u Londonu: Evo šta mu je odgovorio

Tanjug
Rame uz rame: Rama i Vučić

- EU je naklonjenija Srbiji nego nama, jer mi nemamo Rusiju. Drže Albance na Kosovu bez vizne liberalizacije, govore nam da radimo dobro, ali da ima još toga da se uradi. A onda on (Vučić) odleti u Rusiju i dobije početak pregovora sa EU - rekao je, kroz osmeh, Rama.

Rama je, nastavljajući u istom stilu, "objasnio" da to nije kritika, već "dobro odigrano", i "posavetovao" srpskog premijera da ne mora zbog toga da se pravda.

- U Srbiji je izborna kampanja...Nisam znao da je i u Albaniji počela predizborna kampanja - primetio je premijer Vučić.

Rama je onda dodao da "samo podržava" srpskog premijera u kampanji.

Ova kratka polemika usledila je nakon sto je Vučić, na pitanje iz publike, objašnjavao status odnosa Srbije sa Rusijom, a u okviru politike evrointegracija.

On je rekao da Srbija, uprkos tome što je njen strateški cilj nastavak evropskih integracija, želi da sačuva tradicionalno dobre odnose sa Rusijom, u koju najviše izvozi poljoprivredne proizovde, što će i nastaviti.

- Ne vidim nikakav problem s tim - rekao je Vučić na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj i dodao da na svim sastancima od Vašingtona do Moskve ne ostavlja nikakvu dilemu u pogledu činjenice da je članstvo u EU strateški cilj Srbije.

Vučić je naglasio da je trgovinska razmena Srbije sa zemljama u regionu, odnosno njen izvoz u te zemlje, "tri, četiti, pet puta veći nego izvoz u Rusiju, što govori samo za sebe".

2024 © - Vesti online