Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 22.02.2016.
15:43
Vestionline A

Dobro se setio: Vučić skresao neke stvari Hrvatima u lice

Dok iz komšijske Hrvatske često stižu packe na račun Srbije i srpskih političara, sa ove strane Save se retko mogla čuti neki protest pod izgovorom da treba biti pametniji. Ipak, izgleda da je premijeru ponešto dozlogrdilo pa je priznao da je Hrvatima objasnio neke stvari. Doduše, možda je samo još jedan poklič u jeku izborne kampanje koja je pred nama i samo još jedan u nizu jeftinih skupljanja poena.

Tanjug
Može se više zaraditi u trgovini sa Albanijom

Premijer Aleksandar Vučić kaže da Srbiji centar interesovanja mora da bude region i stabilnost Zapadnog Balkana, jer sa tim državama imamo suficit u trgovini.

- Nama region mora da bude centar interesovanja i da tu radimo najviše i najbolje i najviše zarađujemo - izjavio je Vučić novinarima posle investicionog samita EBRD u Londonu.

Prema njegovim rečima, to su zemlje sa kojima imamo suficit u trgovini i zbog toga nam je stabilnost regiona najvažnija.


- Sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom i Makedonijom imamo suficit, sa Hrvatskom deficit polako smanjujemo, ali oni su sebe već isključili sa Zapadnog Balkana - kazao je Vučič i dodao:

- Hrvatima sam nedvosmisleno i u lice rekao da su bili ti koji su nezainteresovani za projekte sa Srbijom. Sa drugim radimo vredno i ozbiljno. U trgovini sa Albanijom možemo da zarađujemo mnogo više - naveo je srpski premijer.

Kazao je da i dalje ima dosta problema i da nam “stoje kamioni po tri, četiri, pet, šest na granici a niko o tome nije spreman ovde da o tome razgovara osim Srbije. Ponosan sam na to da je nama ekonomija najvažnaija”.

Govoreći o investicijama u Srbiju, Vučić je kazao da one iznose 1,7 milijardi evra i uporedio ih sa 400 miliona evra ulaganja u BiH, navodeći da Srbija ima 1,6 puta stanovnika više od te zemlje a četiri puta više investicija.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.02.2016. 15:51
Лепо сам ти мало пре написао , пакуј кофере и одлази у једном правцу. Немој у Србији чекати 27. март, јер кад будеш видео колико људи има на улици поцрвенеш од стида и срама.
Ponedeljak 22.02.2016. 16:05
Ogledalce, ogledalce, reci mi ko je najpametniji – pita Vučić. – Ti si najpametniji, voljeni premijeru. – Ogledalce, ogledalce, a ko je najuspešniji? – Ti si najuspešniji, voljeni premijeru. – Ogledalce, ogledalce, a ko je najlepši? – Ti si najlepši, voljeni premijeru… U sobu uđe Nebojša Stefanović, vidi šta Vučić radi i nežno ga prekine: – Šefe, znate… To nije ogledalo, nego Pink…...................... Gleda Vučić svoju sliku na zidu i uzdahne: – E, šta će biti s nama… – Mene će da skinu, tebe će da okače – odgovori mu slika.......................... Zaleteo se Vučić autom u banderu. Iz potpuno uništenog „mercedesa“ izvuku ga dva momka, koji su se tu slučajno zatekli. Kad je došao sebi, preplašeni Vučić počne da se zahvaljuje i, onako ushićen, kaže: – Pošto ste me spasli, svakome od vas ispuniću po jednu želju, tražite šta god hoćete… – Ja bih „mercedes“ kao što je ovaj vaš… – Može, dobićeš sutra. A, ti? – Meni dajte invalidska kolica, polomiće me otac kad čuje koga sam spasao….................. Mikelanđelova majka gleda sina kako nešto crta, pa kaže svom mužu: – Džabe smo ga školovali, ništa od njega neće biti… Majka Tomasa Edisona se žali: – Nema veze što je izumeo sijalicu, mora da ugasi svetlo i ide na spavanje… Vučićeva majka gleda njegovu konfereciju za novinare, okrene se njegovom ocu i kaže: – U pravu si, trebalo je da koristiš kondom!................... Sede Vučić i Dačić, priđe im Vulin i pita šta rade. – Evo, smišljamo kako da zaajeebemo sedam miliona Srba i jednu sisatu plavušu – kaže Vučić. – Što sisatu plavušu? – začudi se Vulin. Vučić se okrene Dačiću: – Šta sam ti rekao, nikoga nije briga za sedam miliona Srba…............................ Prolazio Vučić ulicom i zastao pred nekom radnjom. Dok je gledao cene, potekoše mu suze. Jedan telohranitelj mu odmah priskoči: – Da li vam je dobro, gospodine premijeru? – Kako da mi bude dobro? Pogledaj koliko košta roba… Pa, posle smanjenja penzija, nema tog penzionera koji može da to kupi… Priđe im jedan penzioner, pa sav zabrinut šapatom pita telohranitelja: – Šta se desilo, zašto premijer plače? Gorila ga udari šakom u glavu. – Zbog tebe plače, piička ti maaterina, zbog tebe!............................ Pita Vučić slučajnog prolaznika: – Da li ste zadovoljni svojim životom? – Jesam. Iako ste nam smanjili plate, nije loše, guramo nekako… Posle mesec dana opet su se sreli. – Kako ide? Evo, ja dajem sve od sebe da vama bude bolje… – Ne žalim se. Ostao sam bez posla, isekli mi struju zbog neplaćenih računa, ali snalazim se nekako, skupljam plastične flaše da prehranim porodicu… Nije loše u suštini… – A, da li biste na sledećim izborima glasali za mene? – Da, naravno, jedino vi radite nešto za dobrobit svih nas. – A, da li bi zbog mene skočio s desetog sprata? – Da, skočio bih. Jeebeš ovakav život!
Ponedeljak 22.02.2016. 15:57
Сада ће да изјављује разне глупости у предизборној кампањи, нападаће нацеу пружаће лажни отпор само да би обмануо народ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online