Subota 20.02.2016.
11:36
Vestionline

Savetuje kosmetske Srbe da zaborave da imaju predsednika!

Tanjug
Savetuje kosmetske Srbe da zaborave da imaju svog predsednika: Marko Đurić

- Savetovali smo predstavnike Srpske liste da se tako postave. Mislim da će doneti odluku u interesu Srba, a ako Srbi ne budu imali svog kandidata, ne izgleda realno da podrže (Hašima) Tačija - rekao je Đurić za RTS. 

On je ponovio da će Srbi sa Kosova i Metohije moći da glasaju na predstojećim izborima u Srbiji, isto kao što su glasali i na parlamentarnim izborima 2014. godine. 

Komentarišući kritike zbog predloga da državni funkcioneri odvoje deo sredstava za humantirani Fond Eparhije raško-prizrenske, Đurić je rekao da je odvajanje novca za taj fond preporuka ne obaveza. 
 
Đurić je istakao da zvuči neverovatno da nekome smeta poziv da se na dobrovoljnoj osnovi odvoje sredstava za ovaj humantirani fond, kojim se između ostalih, finansiraju narodne kuhinje. 

On je dodao da Srba na Kosovu i Metohiji možda ne bi ni bilo bez aktivnog rada Eparhije raško-prizrenske u proteklih 16 teških godina. 

- Ovde se maši suština. Pitao sam da li bi funkcioneri i oni koji primaju duple plate odvojili novac da pomognu Fond. Nije obaveza već je poziv na dobrovoljno izdvajanje dela zarade. Sramota me je i u njihovo ime - naglasio je Đurić.

2024 © - Vesti online