Nedelja 21.02.2016.
00:30
Vestionline

Šest namirnica koje sigurno leče prehladu

www.wallpaperseries.com
Citrus važni u lečenju prehlade

1. Pileća supa

Domaća pileća supica ne leči samo dušu nego i telo, pogotovo kada ste prehlađeni. Naime, hrana bogata nutrijentima jača imuni sistem, a pileća supa s dodatkom raznog povrća u sebi sadrži stvari koje olakšavaju sve simptome prehlade.

2. Beli luk

Svi koji redovno koriste beli luk u ishrani retko se susreću sa prehladama zato što u organizmu imaju dodatnu količinu alicina, čudesnog spoja koji se nalazi u belom luku i hrani imunog sustema. Beli luk ima snažna antivirusna i antibakterijska svojstva zbog čega je idealan za lečenje svih vrsta infekcija, te ga tokom prehlade konzumirajte u sirovom stanju i brzo ćete ozdraviti.

3. Šargarepa

Svi vitamini su veoma važni za zdravlje našeg organizma, ali vitamin A ima ključnu ulogu u održavanju snažnog imunog sastava Zbog toga grickajte šargarepu kada ste prehlađeni jer je ona bogata ovim vitaminom. Ako je ne volite previše, jedite batat, bunduvu ili kelj koji su takođe puni vitamina A.

4. Citrusi

Namirnice bogate vitaminom C bez sumnje će smanjiti trajanje prehlade i ubrzati oporavak. Citrusi poput pomorandže, limuna, limete i grejpa idealni su za borbu protiv prehlade. 

5. Riba

Masna riba poput lososa, skuše i sardina tj. ona riba koja je puna omega 3 kiselina takođe je sjajan borac protiv raznih upala u organizmu.

6. Mleko

Prema istraživanju iz 2010. godine, osobe s niskom količinom vitamina D u organizmu češće dobijaju prehlade. Mleko je dobar izvor ovog vitamina i dobro deluje na ceo organizam i sa jednom šoljicom ovog napitka unećete dovoljnu količinu magnezijuma i kalcijuma. 

2019 © - Vesti online