Utorak 05.01.2016.
01:00
I. K. - Vesti

Snimci odali teroriste: Islamska država ratuje za Porošenka

Reuters
Azov: Rajh na rukavu, Islamska država na čelu

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko nedavno je potpisao ukaz kojim se dozvoljava prijem stranih državljana u vojnu službu, a Kiber Berkut navodi da su fotografije i snimci skinuti s mobilnog telefona pripadnika Azova.

Da podsetimo, Azov je pod komandom ukrajinskog MUP-a i čine ga domaći i neonacisti iz zapadnoevropskih zemalja i Hrvatske. Azov koristi amblem nemačke divizije Rajh, koja je po najstrašnijim masovnim zločinima upamćena u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza i Jugoslavije, a nimalo bolje se nisu pokazali ni njihovi poklonici u Ukrajini.

Sada su im se pridružili i islamisti, a na snimcima se vide u uniformama s amblemima Azova i maskama sa znakom Islamske države. Azov se nalazi kod Marijupolja, a na video snimku zabeleženo je kako neki od njih uzvikuju "Alahu ekber" dok pucaju preko linije utvrđene primirjem u Minsku.

Bivši poslanik Aleksej Žuravko nedavno je obelodanio da su se u Hersonskoj oblasti, na granici s Krimom, pojavili i pripadnici velikoturske terorističke organizacije Sivi vukovi, čiji je pripadnik svojevremeno izveo atentat na papu Jovana Pavla Drugog.



 

2024 © - Vesti online