Petak 13.11.2015.
06:51
A. Vučićević - Vesti

Koncert Vilijamsa iz gradskog budžeta

Tanjug
Siniša Mali

Inače, najjeftinije karte za nastup ove megamuzičke zvezde u Beogradu koštale su 50 evra. Organizator Skaj komjunikejšens je navodno imao gubitak koji je pokriven iz gradske kase.
Ovaj potez mnogi ocenjuju skandaloznim tim više što je upravo gradonačelnik zbog navodne štednje odlučio da Oktobarski salon, tradicionalnu i uglednu kulturnu manifestaciju, organizuje svake druge umesto svake godine.

Predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović nedavno je podsetio Sinišu Malog da mnoge ustanove kulture nemaju para za najosnovniju opremu, a neke "ni za sijalice", da se kasni sa uplatama doprinosa za samostalne umetnike kojima se šalju sudski izvršitelji da naplate dugove.

- Da li je ovakvo ponašanje samo dokaz da para ima onda kad gradonačelnik odluči, a sekretar za kulturu prihvati da je od svih kulturnih manifestacija, programa, ustanova, najvažnije izdašno nagraditi jednu privatnu firmu koja organizuje koncerte? Da li je moguće da bi se tada utvrdilo da je Robi Vilijams bio samo povod da se "oduže" neki dugovi upravo toj firmi? To je već posao za nadležne organe - smatra Božović.

Mia David Zarić, bivša direktorka Kulturnog centra Beograda je smenjena s te funkcije nakon što se usprotivila štednji na Oktobarskom salonu.

- Velika je sramota šta rade s Oktobarskim salonom. Ova vlast rasipa milione i bogati se na račun građana, a ukida ono što je jedna od retkih stvari koja nas može spasti rijaliti i selfi kulture koja je zavladala. Pogledajte samo šta se dešava sa Muzejom grada Beograda, Narodnim muzejom, a sada i Oktobarskim salonom. Siniša Mali seče tamo gde se ne bi smelo - izjavila je za "Vesti" Mia David Zarić.

2024 © - Vesti online