Nedelja 18.10.2015.
14:20
Srna

"Srbija ne može da izgubi rat za Kosovo"

Tanjug
Čak i da unište mterijalne dokaze, ne mogu uništiti sećanje: Tomislav Nikolić

- Otimanje naše teritorije trebalo bi da se završi otimanjem i uništavanjem našeg duha, naše istorije, našeg pamćenja. Da 'trijumfuje' ulaskom takozvanog Kosova u Unesko. Da li su svesni šta rade? -rekao je Nikolić u Malom Crniću, nakon otkrivanja spomenika, čime je obeleženo 100 godina Bitke na Vranjevcu.

On je rekao da Srbija danas vodi bitku sličnu onoj u Prvom svjetskom ratu, kada je bilo sasvim izvesno da je nemoguće pobediti nadmoćnijeg neprijatelja, ali da Srbe "ne obeshrabruje s kim vode bitku, već im snagu daje svetinja koju brane".

- Čak i da ostvare svoj naum i unište materijalne dokaze o postojanju Srba na Kosovu i Metohiji, oni koji ne znaju šta je vera u Boga ne mogu nikada da unište hramove u nama i sećanje na ljudske živote date da postojimo - rekao je Nikolić.

On je podsetio na reči srpskog vojskovođe Živojina Mišića koji je rekao -
"Jedan koji hoće, uvek je jači od dvojice koji moraju", preneli su beogradski mediji.

- Mi hoćemo, možemo i pobedićemo - naveo je Nikolić, dodajući da događaji iz Prvog svetskog rata daju srpskom narodu snagu i volju da uprkos teškoćama vodi jednako tešku bitku - da sačuva ne samo svoju teritoriju, svoj narod, svoju istoriju, već i svoju duhovnu vertikalu, svoje korijene na Kosovu i Metohiji.

2024 © - Vesti online