Utorak 22.09.2015.
10:36
alo.rs

Holanđanka odgovara na optužbe: Šešelj je psihopata, laže da sa Tomom imam dete!

Tanjug
Lider radikala još jednom "udario" na kuma Tomu: Vojislav Šešelj

Naime, Šešelj je  ispričao za list "Alo!“ da je Elizabeta pre 11 ili 12 godina dobila ćerku iz vanbračne veze sa Nikolićem i da je u Srbiji boravila kao gost Srpske radikalne stranke dok je on bio u Hagu, a stranku vodio Nikolić!

On kaže da mu je ovu informaciju otkrio sveštenik Vojislav Bilbija iz roterdamske parohije, koji ga je pričešćavao u pritvoru. Šešelj kaže da je pre njega ceo SRS uveliko znao o ovoj Nikolićevoj vanbračnoj avanturi, a da sada i ceo Beograd o tome bruji.

Dok kabinet predsednika Srbije ćuti o Šešeljevim optužbama, “prozvana” Holanđanka, inače novinarka, za “Alo!” poručuje da će tužiti lidera radikala zbog iznošenja “neverovatnih laži”.

- Pošto se ovaj razgovor sigurno snima, iskoristiću priliku da kažem i vama i bezbednosnim službama i Vladi Srbije da mi je žao što je do ovoga došlo. Očigledno je da gospodin Šešelj u poslednje vreme ima probleme sa zdravljem, kako fizičkim, tako i mentalnim. Očigledno on više ne zna šta radi ili je reč o tome da se s nekim dogovorio da priča ovakve stvari. Mogu jedino da potvrdim da sam za gospodina Šešelja prevela medicinske dokumente s holandskog na srpski. Šešelja sam indirektno jako dobro upoznala. Prevodeći njegovu lekarsku dokumentaciju iz Haga, jako dobro sam upućena u to šta se dešava u njegovoj glavi jer tamo su bili izveštaji psihologa, psihijatara - tvrdi Holanđanka.

Elizabeta Farel kaže da poseduje njegove medicinske nalaze gde se jasno navodi dijagnoza - psihopatija. Kako kaže, ovo što je on izneo u javnost nema veze s istinom.

Upitana o poznanstvu s Nikolićem, ona je rekla da njega ne poznaje lično.

- Srela sam ga jedanput, i to u vezi s prevodom Šešeljeve dokumentacije. Od kada se SRS raspao, nemam nikakve kontakte s ljudima iz SNS-om, dakle ni s Nikolićem niti s Vučićem. Ne podržavam njihovu politiku, baš kao što ne podržavam ni SRS. Ja sam levičar. Saradnja sa SRS-om je bila isključivo u domenu prevođenja - objašnjava Farelova.

Iako je Šešelj ispričao da je ona kao veliki zaljubljenik u Srbiju postala pravoslavni vernik i da je sveštenik Bilbija čak krstio njeno dete, gospođa farel kaže da je to još jedna njegova izmišljotina.

- Pa ja sam ateista. Jesam poreklom Jevrejka, ali nisam religiozna. Tog Bilbiju jesam nekoliko puta srela, i to je sve. Očigledno je da Šešelj ovakvim lažima hoće da uništi život deteta koje nema veze ni s kim iz vrha države. Mnogo sam uznemirena zbog svih ovih stvari i mislim da ću vrlo brzo da odem iz zemlje. Ovo ne mogu više da trpim - rekla je na kraju Elizabeta Farel uz molbu da je ne pitamo ništa više iz njenog privatnog života.

Vapaji s aerodroma

Šešeljevu teoriju o Nikolićevom vanbračnom detetu poduprla je i funkcionerka SRS-a Nataša Jovanović, koja je Elizabeti Farel bila svojevrsni domaćin dok je ova boravila u Srbiji. Jovanovićeva je ispričala da je Holanđanka nekoliko meseci posle toga imala neprijatnost na beogradskom aerodromu jer zbog birokratije nije mogla da uđe u zemlju.

- Nikolić je bio vidno usplahiren kada mi je rekao da mu ona uporno šalje poruke s beogradskog aerodroma, gde je zadržana u prihvatnom centru za strance. Striktno je insistirala da se vidi s njim, ali on je poslao mene. Videla sam se tada s njom, bila je iscrpljena i umorna jer je tu provela već dva ili tri dana. Nisam ništa mogla da uradim. Vratila sam se u Skupštinu da ga izvestim, a on mi se tada poverio da od nje dobija brojne poruke u kojima mu saopštava da je s njim ostala u blagoslovenom stanju - ispričala je Jovanovićeva.

Elizabeta Farel negira da se ovaj događaj uopšte desio.

- Priznajte da je smešno sve to što ona tvrdi - kratko je prokomentarisala.

2024 © - Vesti online