Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Petak 11.04.2014.
14:01
J. Arsenović - Vesti A

Toma beži od krivice za Šešelja

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić preko svog pravnog zastupnika uporno izbegava suđenje koje je protiv njega pokrenuo njegov nekadašnji partijski lider Vojislav Šešelj. Pripremno ročište, koje je trebalo da bude održano pre dva dana, odloženo je za 16. maj u parnici koju je Šešelj pokrenuo protiv Nikolića još 2010. zbog povrede ugleda i časti.

Predsednik Srbije izgleda ne sme da izađe "na crtu" Vojislavu Šešelju 

U Srpskoj radikalnoj stranci tvrde da je sudija u ovom predmetu promenjen, a da Šešeljev advokat o tome nije obavešten.


- Prvo smo tražili kancelariju gde je zakazano suđenje, a kad smo videli da predmeta nema na spisku, oni su nam rekli da je promenjen sudija. Onda smo tražili tog novog sudiju, pitamo hoće li biti ročišta, ona kaže hoće. Onda Nikolićev advokat traži dodatni rok, te počinje da izvodi neki performans koji spis je dobila uz tužbu, koji nije, te navodno nisu mogli da nađu predmet u pisarnici - svedoči funkcioner SRS-a Zoran Krasić koji je uz stranačku koleginicu Vericu Radetu i Šešeljevog pravnog zastupnika prisustvovao prekjučerašnjem neuspelom ročištu.


Prema Krasićevom mišljenju, cilj tuženog Nikolića je da se druga strana dovede u takvu situaciju kako bi sud mogao da zaključi da je Šešelj odustao od tužbe.

Šef države, adresa nepoznata

Zoran Krasić podseća da je za skoro četiri godine pokušaja da dođe do suđenja Nikolić na razne načine nastojao da ga izbegne.
- Kada je postao predsednik Srbije dešavalo se da pošta nije mogla da mu dostavi poziv, kažu - nepoznata adresa! Kad treba da mu dođe lepotica Ketrin Ešton, onda se predstavlja kao predsednik države, ali kad treba da primi sudski poziv, onda je na nepoznatoj adresi - ironičan je Krasić.
On tvrdi da potraživanje iz ove parnice ne može da zastari, kao i da se predsednik ne može pozivati na imunitet.

- Prošli put je tražio izuzeće sudije, a juče je imao drugi plan - da se ne pojavi tužilac. Računali su na to da nismo imali informaciju o promeni sudije, ni u kojoj je sudnici taj novi sudija i dok mi jurimo hodnicima suda, oni otvore raspravu i odmah je zatvore uz konstaticiju da je tužilac odustao jer se njegov punomoćnik nije pojavio - tvrdi Krasić.


"Vesti" su juče pokušale ove tvrdnje da provere kod Nikolićeve pravne zastupnice Vesne Lončar, ali se ona nije javila.


Šešelj je tužio Nikolića za povredu ugleda i časti zbog javno izrečene optužbe da je predsednik SRS-a iz pritvorske jedinice Haškog tribunala naručio njegovu likvidaciju. Osim što je to kratko vreme bila prava medijska bomba, priča je utihnula kada je Haški tribunal, koji snima sve Šešeljeve razgovore, to demantovao.


Uz konstataciju da se u ovom predmetu dešavaju "neuobičajene stvari" u SRS-u poručuju da to što je "Tomislav Nikolić u međuvremenu postao predsednik Srbije ne može ga osloboditi odgovornosti za iznetu laž".

POVEZANE VESTI

Petak 11.04.2014. 14:06
Слобода за Воја Шешеља.
Petak 11.04.2014. 14:06
Kod naših političara nema časti, sem kada se časti! živeli!
Petak 11.04.2014. 15:58
Nikoliću ŠTA TO BEŠE ČAST!!! odavno si ti pogazio sve pozitivne vrednosti,nećeš biti doveka predsednik biće pravde i za tebe,odgovaraćeš kad tad za kršenje osnivnih načela USTAVA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online