Subota 08.08.2015.
12:10
Mondo.rs

Hit u Vrnjačkoj Banji: Ulaz na bazen- dva oraha!

Tanjug
Dva oraha za ulaz na bazen

To se nikako nije dopalo inspektorima rada, koji su izazvali pometnju među nelegalnim ugostiteljima i trgovcima u tom mestu, piše portal RTS-a.

Prosečna starost prodavaca ulaznica u vodeni kutak na obodu Vrnjaca je 15 godina.

Rade, tvrdi vlasnik ovog "parčeta mora", na mobi, brčkaju se na smenu i uz put uče kako se dobro zarađuje od poljoprivrede.

- Ja prodajem orahe, ne naplaćujem ulaz. Ulaz je da kupe dva oraha. Jedan orah košta sto dinara - kaže Boro Pejović, vlasnik bazena.

Posetioci ovog bazena kapaciteta 300 kupaca nisu hteli da se zameraju gazdi, ali inspektori rada su tvrđi orah.

- Protiv vlasnika će biti pokrenut postupak i krivična prijava ukoliko deca nemaju pisanu saglasnost roditelja - kaže Milesa Ćirović, načelnica Inspekcije rada u Kraljevu.

Inspektori rada izazvali su pometnju i na promenadi. Čak sedam inspektora iz Kraljeva i susednih gradova doputovalo je u Vrnjačku banju, podelili se na timove, i "pročešljali" poslovanje nekoliko desetina ugostiteljskih objekta i uličnih tezgi, piše portal RTS-a.

- Do sada je bilo drugačije, svako u svom gradu je trpeo pritiske, tražile su se veze, poznanstva, ovako niko nikoga ne poznaje, odradimo posao i vraćamo se u centralu - kaže Saudin Rovčanin, inspektor rada iz Novog Pazara, odeljenje iz Kraljeva.

Stanje koje su zatekli nije bilo moguće fingirati. Svaki drugi poslodavac pokušava da prištedi na dažbinama.

2024 © - Vesti online