Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 17.07.2011.
08:00
S media A

Idealna mesta za odmor u Srbiji

Želite da se odmorite od naporne radne nedelje? Evo nekoliko ideja gde možete da provedete lep vikend.

Vrnjačka banja
 

Ova mesta uvrštena su u top deset turističkih destinacija u Srbiji. Kriterijumi koji su ih stavili na vrh liste bili su kvalitet usluge, sadržajnost, lepota prirode, blizina vode i interesantnih izletišta.

VRNJAČKA BANJA
Ubraja se u najlepše banje Srbije. Poznata je po izvorima tople i hladne mineralne vode i prelepim parkovima. U blizini je planina Goč, koja je pogodna za lov i izlete, kao i mnogobrojni spomenici kulture, manastiri Studenica, Žiča, Gradac, Đurđevi stupovi, Sopoćani.

SELO KATIĆI
Iznad Katića je planina Mučanj, na čijem vrhu je lekovita Savina voda. Okolina predstavlja rezervat raznovrsne divljači, dok su reke Mali i Veliki Rzav i Grabovica bogate potočnom pastrmkom. Tu su i sportski tereni, bazen, staze zdravlja i vozić za obilazak okoline.

TARA
Planinski tereni su valoviti, strmi i krševiti sa dolinama Drine, Rače, Dervente i Belog Rzava, koje stvaraju kanjone, klisure, vrtače, pećine i uvale. Na Tari je obeleženo 18 planinarskih i 27 biciklističkih staza.

OVČAR BANJA
Ima termalne izvore. Planinarima su na raspolaganju su staze na Ovčaru i Kablaru, a sportskim ribolovcima staza na veštačkom jezeru Međuvršje. U okolini banje je 10 manastira.

SIJARINSKA BANJA
Poznata je po 18 izvora mineralne vode i gejziru tople vode visokom do osam metara. Ima zatvoren bazen i sportske terene. Okolina je pogodna za lov, a reka Jablanica za sportski ribolov. U blizini su ostaci Caričinog grada, carskog grada Justinijana Prima.


BELOCRKVANSKA JEZERA
Ima ih sedam, a najpoznatija su Glavno, Vračevgajsko, Šljunkara i Šaransko jezero. Kupanje je moguće i na rekama Neri i Karašu. Lovci mogu da uživaju u lovu na visoku divljač, a ribolovci u riblovu na kanalu Dunav - Tisa - Dunav.

SREBRNO JEZERO
Poznato je po lepim peščanim plažama, različitim vrstama ribe i odličnim uslovima za sportove u vazduhu i na vodi. U blizini jezera su srednjovekovni Golubački grad, Ramska tvrđava i Viminacijum.

JEZERO PERUĆAC
 

 

Plaža je izgrađena na splavovima, sa bazenima za decu. Gosti mogu i da pecaju, da se voze brodom, iznajme kanu, pedalinu ili da se Drinom spuštaju čamcima. Tu je i Mramorje, srednjevekovno groblje sa stećcima iz 14. i 15. veka.

KOPAONIK
Tokom leta nudi organizovane škole jahanja, paraglajding, of-roud vožnje kvadovima ili mauntin bajkom niz padine Kopaonika. Za decu od 10 do 14 godina organizovan je letnji kamp engleskog i francuskog jezika, a za najmlađe škola tenisa i košarke.

ZLATIBOR
Na raspolaganju su trim-staze, vežbališta, jahanje, paraglajding, ali i izleti do Sirogojna, Šarganske osmice, manastira Mileševo i Stopića pećine. S Tornika, najviše tačka Zlatibora, mogu se videti planine centralne i zapadne Srbije, BiH i Crne Gore.

Nedelja 17.07.2011. 08:18
Sve je to lepo, to je naša divna zemlja, ali leti bez mora ništa...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online