Sreda 22.07.2015.
20:29
Srna

Vukčeviću, daj ostavku: Gde je pravda za srpske žrtve?

Fonet/D.A.
Vukčević bez morala

"Zašto od ruke pravde otrgoste slovenačke, hrvatske, muslimanske, albanske zločince? Zašto ignorišete 55 ubijenih, nenaoružanih vojnika JNA. Zašto zloupotrebljavate srebreničke žrtve? Da li to radite ciljano da biste ostali i dalje na istom položaju? Zašto niste tražili odgovornost albanskih zločinaca i vođa terorističke UČK?", pitaju iz ovog udruženja.

U saopštenju se navodi da Vukčevićeva izjava da je "negiranje genocida u Srebrenici nemoralno" kod porodica srpskih žrtava nameće pitanje koliko je on moralan.

Udruženje u otvorenom pismu zahteva da im Vukčević objasni definiciju genocida i pita ga zašto se ne bavi srpskim žrtvama i zločinima počinjenim nad Srbima.

U pismu upućenom Vukčeviću porodice pitaju i koliko je dokazano ubijeno muslimana u Srebrenici i da li su ubijeni žene, deca i starci ili oni koji su nosili oružje i vodili krvave borbe.

"Da li su u broju ubijenih obuhvaćeni i muslimani ubijeni od ruke ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića", pitaju porodice.

Članovi Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji poručili su da će od Vlade Srbije tražiti razrešenje i odgovornost svih tužilaca Tužilaštva za ratne zločine, pa i Vukčevićevo.

2024 © - Vesti online