Nedelja 28.06.2015.
14:39
Tanjug

Jevtić: Zaustavite pljačkanje Srba u Klini

A. Čukić
Dalibor Jevtić traži da se povratnici zaštite

- Ne smemo dopustiti da pojedinci spreče naše namere da u Klini obezbedimo sigurno okruženje za povratnike - poručio je Jevtić, reagujući na sinoćnju pljačku imovine Silvije Rašković, koja je inače službenik kancelarije za zajednice i povratak u Klini.

Jevtić je naglasio da se ne sme dopustiti da sav trud koji se ulaže kada je u pitanju povratak i opstanak, zbog nekih nedobronamernih ljudi padne u vodu.

On je upozorio da česti napadi i pljačke povratnika i pored ozbiljnih uveravanja lokalne samouprave i policije da rade na bezbednom okruženju za povratnike, ozbiljno narušavaju pojedinci koji društvu u kome živimo ne žele dobro i ne žele da to isto društvo krene snažno napred ka evropskim vrednostima.

- Silvija Rašković je povratnik u Klini, koji namerava da tamo i ostane i Ministarstvo za zajednice i povratak će ne samo njoj, nego i svim povratnicima koji se na ovaj način zastrašuju, pomoći da ovakvu situaciju prevaziđu - istakao je Jevtić i zatražio hitnu reakciju policije i hapšenje onih kojih su u sinoćnjem incidentu Rašković ukrali priključnu mehanizaciju za traktor i alat, i naneli joj ozbiljnu materijalnu štet.

U Klini se protekle srede desio incident u kome je Kati Grujić (74) ukradena sva živina. Ovaj incident su oštro osudili predstavnici Srba u Vladi Kosova, zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i ministar administracije i lokalne samouprave Ljubomir Marić.

2024 © - Vesti online