Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 26.06.2015.
13:07
J. L. Petković - Vesti A

Jevtić: Poziv Srbima da se vrate

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić razgovarao je sa gradonačelnikom Gnjilana Ljutvijem Hazirijem o temema povratka u taj grad i položanju nevećinskih naroda u toj opštini.

A. Čukić
Insistiranje da Gnjilane bude deo RRK4 projekta: Dalibor Jevtić

Bilo je reči i o realizaciji projekta RRK4, koji to ministarstvo realizuje zajedno sa Kancelarijom EU na Kosovu i Međunarodnom organizacijom za migracije, ali i o problemu uzurpirane imovine Radomira Vučkovića, o čemu su "Vesti" juče pisale.

Jevtić je pozvao sve raseljene da se vrate u grad Gnjilane.

Poseta porodicama

Jevtić je u Šilovu obišao tročlanu porodicu Radunke Antonijević gde je na simboličan način položio kamen temeljac za početak gradnje kuće. Obišao je i porodicu Cuckić kojoj je ministarstvo izgradilo kuću. Ljiljana Cuckić je u ime porodica iz kolektivnog centra "Hladnjača", koje su dobile krov nad glavom, predala ministru Jevtiću zahvalnicu.

- Insistirali smo da Gnjilane bude deo RRK4 projekta zato što želimo da vidimo povratak svih raseljenih u ovu opštinu. Posebno smo razgovarali o pitanju povratka u sam grad, jer želimo povratak u urbane sredine na Kosovu, i smatramo da u Gnjilanu zaista postoje preduslovi da se to i desi. Tako da očekujem da u narednom periodu vidimo povratak onih koji imaju svoju imovinu, da im pomognemo da se vrate u svoj grad - kazao je Jevtić.

On je podsetio da su u prethodnom perodiu rešavano pitanje kolektivnog centra u Šilovu, odnosno "Hladnjače", i da je većina porodica koje su tamo živele dobila svoj krov nad glavom. Kako je naveo, još jedna porodica čeka rešavanje svog stambenog pitanja.

Jedna od veoma važnih tema o kojima se razgovaralo je i pitanje uzurpirane imovine porodice Vučković, koja u posedu ima obradivo zemljište i šume, ali ne može da uđe u posed svoje imovine.

- Uzimajući u obzir da zakon mora da bude iznad svih, i uzimajući činjenicu da je ovo pitanje što se zakonske regulative tiče rešeno, porodica Vučković mora da dobije priliku da bude u posedu svog imanja, da prosto ne dozvolimo da pojedinci, uzurpatori, budu iznad zakona i tu zaista očekujem i podršku i pomoć lokane samouprave. Od gradonačelnika samo čuo da će podrške biti - rekao je Dalibor Jevtić.

POVEZANE VESTI

Petak 26.06.2015. 13:21
Cuj ove siftarske Pi/zde!!Srbi da se vrate i da ih pob/ijete!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online