Četvrtak 04.06.2015.
12:37
Tanjug

Porošenko uplašen: Moguća "potpuna invazija" Rusa

Reuters
Strah: "U Ukrajini prisutvo 9.000 ruskih vojnika"

Porošenko je to rekao govoreći u parlamentu dan pošto su ukrajinske snage vodile najteže borbe tokom poslednjih meseci, sa proruskim snagama na istoku zemlje, koje podržava Rusija, što ugrožava ionako već klimavo primirje, prenose agencije.

- Vojska mora biti spremna, kako za obnavljanje nerpijateljskih ofanziva u Donbasu, tako i za potpunu invaziju duž cele granice sa Rusijom - kazao je Porošenko.

Rusija snažno poriče snabdevanje pobunjneika oružjem ili regrutima, uprkos nekim dokazima, koji pokazuju suprotno, prenose agencije.

Granate od ukrajinske vojske

Više od 20 objekata oštećeno je u Donjecku tokom granatiranja koje je izvršila ukrajinska vojska, a obe strane objavile su nove podatke o žrtavama sukoba u poslednja 24 časa. Samoproglašena Donjecka Narodna Republika registrovala je 58 kršenja prekida vatre koje su počinile ukrajinske snage u poslednja 24 časa, rekli su izvori iz lokalnog Ministarstva odbrane, prenosi TAS. U saopštenju se navodi da su u napadima korištene rakete, artiljerija, tenkovi i minobacači. Lokalne snage optužuju ukrajinske trupe za kršenje prekida vatre. Prema njihovim podacima, u poslednja 24 časa poginulo je 19 ljudi, među kojima je 15 civila. Ukrajinski zvaničnici ranije su saopštili da je pet vojnika poginulo u nasilju na istoku zemlje i da je situacija napeta.

2024 © - Vesti online