Četvrtak 04.06.2015.
09:32
Tanjug

Vučić se sastao sa Džonom Mekejnom

twitter.com
Vučić i Mekejn na Kapitol Hilu

"Srbija ima podršku SAD na evropskom putu. Na Kapitol hilu, sa senatorom Mekejnom", napisao je Vučić i objavio dve fotografije sa Mekejnom.

Kako je preneo Glas Amerike (VOA), Vučić i Mekejn su bili veoma zadovoljni razgovorom.

"Mekejn je izrazio podršku Vladi premijera Vučića i svemu što je vlada dosad učinila, i dao punu podršku Srbiji na putu evroatlantskih integracija", navedeno je u izveštaju redakcije.

Mekejn je takođe, kako je preneto, izrazio veliku želju da poseti Srbiju, mada nije rečeno da li će do toga doći uskoro.

Vučić se, preneo je VOA, sastao i sa kopredsednicima srpskog kokusa u američkom Kongresu, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom.

Premijer Vučić se prethodno sastao sa savetnicom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs, kojoj je preneo da je očuvanje mira i pune stabilnost u regionu prioriterni zadatak Srbije i naglasio da je to "ono što SAD i te kako podražavaju".

U obraćanju novinarima posle razgovora sa Rajsovom, premijer je istakao da se razgovaralo i odnosima koje Srbija ima u regionu, i o posetama Sarajevu i Tirani i njihovim rezultatima.

Srpski premijer boravi u višednevnoj poseti SAD u okviru koje je u utorak razgovarao sa predstavnicima velikih američkih kompanija kao što su Dženeral Ilektrik, Majkrosoft, Friport i druge.

2024 © - Vesti online