Nedelja 31.05.2015.
18:50
Blic.rs

"Da je naš Marko živ ove godine bi slavio punoletstvo"

Tanjug
U Novom Pazaru građani odali počast preminulima u NATO bombardovanju ( Foto: Ilustracija)

- Samo desetak dana pre bombardovanja je napunio dve godine i duvao svećice na torti. Da je živ, ove godine bismo mu slavili punoletstvo. Išao bi sa svojim drugarima na maturu, šetao devojke, razmišljao o upisu na fakultet, ali nije se dalo - kaže Vladanov brat i Markov stric, Dejan Simić.

Porodica Simić i nekoliko udruženja već godinama predlažu da se jedan od vrtića u Novom Pazaru nazove po Marku, ali bez uspeha. Ova inicijativa ponovljena je i na ovogodišnjem skupu.

Na stambenu zgradu R-74, u Ulici Stefana Nemanje, 31. maja 1999. godine u 13.25, bačena je razorna bomba, teška više stotina kilograma koja je u trenu ubila 11 i povredila više od 20 Novopazaraca.

- Svake godine je sve teže i teže, svake godine se pitamo zašto, ali odgovor na to pitanje do sada nismo dobili. Šta su ovi ljudi krivi, zašto su oni bili meta, zašto je gađana stambena zgrada par kilometara udaljena od kasarne - i dalje se pita Rodoljub Biorac, koji je nakon pogibije supruge Dragomirke morao sam da odgaja troje male dece.

Pored rođaka poginulih, poštu žrtvama odali su i predstavnici lokalne samouprave, Vojske Srbije i policije.

2024 © - Vesti online