Petak 29.05.2015.
18:33
blic.rs

Francuz koji je ubio Radeta Šefera oslobođen optužbi

Tanjug
Mladi Šefer ostao bez supruge, majke, bake i deke... Sve ih pobio otac

Prema nezvaničnim informacijama, Više javno tužilaštvo (VJT) u Subotici je procenilo da nema elemenata za policijsko zadržavanje i Danjon je pušten da se brani sa slobode.

VJT je odbacilo krivičnu prijavu Policijske uprave u Kikindi, jer je Francuz ubio Šefera u nužnoj odbrani, braneći suprugu, dete, sebe i još desetak ljudi od pomahnitalog Radeta Šefera koji je pre toga u Martonošu ubio snaju Nataliju Bajtai (25), njene roditelje Karolinu (43) i Šandora (52), suprugu Rožu, i tasta i taštu Jenea (74) i Gizelu Traćik (68).

Tragedija se dogodila u nedelju 17. maja, posle svadbe Šeferovog sina Vlastimira sa Natalijom. Ubica je već na svadbi napravio incident, raspravljao se i fizički nasrnuo na suprugu Rožu i sina Aleksandra. Priveden je u policijsku stanicu u Kanjiži, ali ga Osnovno tužilaštvo u Senti oslobađa.

Šefer posle saslušanja uzima lovačku pušku i odlazi u Orom gde ubija Jenea i Gizelu Traćik, a potom se odvozi u Martonoš i ubija snaju Nataliju, njene roditelje i svoju suprugu. Puca na tetku svoje snaje, Nataliju Danjon, i ranjava je u rame posle čega ga Emanuel Danjon udara stolicom i lomi mu vrat.

Francuz je izjavio da se Šefer branio puškom, ali je on nastavio da ga udara rukama dok ga nije uhvatio za vrat i držao ga tako sve dok je disao, na sreću ostalih koje je Senćanin hteo da ubije.

Povređena Natalija je zbrinuta u subotičku Opštu bolnicu, a zatim je prebačena u Klinički centar Vojvodine. Emanuelu Danjonu je vraćen pasoš i on se sa suprugom i sinom vratio u Francusku.

2024 © - Vesti online