Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.05.2015.
07:46
B. Grujić, B. Đokić - Vesti A

"Tukao sam ga dok nije prestao da diše"

"Stao sam iza vrata i podigao stolicu. Kada je Šefer zakoračio u kuću počeo sam da ga udaram. On se branio puškom, ali je u jednom trenutku pao. Seo sam na njega i počeo da ga udaram pesnicama po glavi, a prestao sam tek kada mi se učinilo da više ne diše". Ovako je, kako pišu beogradski mediji, francuski državljanin Emanuel Donjon opisao borbu sa Radetom Šeferom (55) iz Sente, koji je u nedelju u Martonošu i Oromu ubio šestoro ljudi. U iskazu inspektorima, Donjon je rekao da je masakr počeo malo pre 10 sati.

Tanjug
Vlastimir Šefer ne progovara: Otac mu ubio majku i ženu

- Ustao sam oko 9.30 i otišao u kuhinju da doručkujem. Bilo nas je više, neki su bili u dvorištu, a neki u kući. Posle 15 minuta video sam da neko dolazi na kapiju. Natalijin otac Šandor izašao je na terasu da ga sačeka, a Rade je ispalio dva hica u njega - ispričao je Donjon, teča ubijene mlade Natalije Bajtai.

Francuz je ispričao da je ubica odmah nastavio krvavi pir. Pucao je u mladu Nataliju, koja je bila u kuhinji, a zatim se opet okrenuo ka dvorištu i pucao u Natalijinu majku Karolinu.

Kum: Rade nije pretio

Šeferov kum Ivica Martinović ispričao je za beogradske medije da Rade tokom svadbe nikoga nije napadao niti je bilo kome pretio.

- Naprotiv, rekao je da sa svima želi da se pomiri, čak je u nekoliko navrata plesao sa suprugom Rozom, iako ga je ona napustila pre mesec dana. Mislim da se mnogo naljutio kada je prišao sinu Vlastimiru želeći da ga poljubi, ali ga je on odbio - ispričao je Ivica.

- Šefer je zatim ušao u kuću i pucao u svoju ženu Rozaliju, pa u moju suprugu Natali. Posle toga je ponovo izašao u dvorište i počeo da puni oružje, a zatim je ušao u predsoblje. Čekao sam ga iza vrata sa stolicom u rukama - ispričao je Francuz.

Donjon nije mogao da se seti koliko je još ljudi bilo u kući.

- U glavi mi je bilo samo da spasem svoje dvoje dece. Znao sam, ako ga ne zaustavim, da će nas pobiti sve - rekao je Donjon inspektorima.

Peter Bajtai, brat ubijenog Šandora, ispričao je da je Šefer imao metaka dovoljno da pobije sve svatove!

- Rade je od samog starta bio protiv veze njegovog sina Vlastimira i Natalije. Zato je Šandor pre mesec dana išao kod Radeta i molio ga da ne pravi nikakve probleme. Objašnjavao je da se dece vole, da lepo žive i da nema razloga da prave probleme. Rade mu je tada obećao da će sve biti u redu - rekao je Bajtai.

Inače, obdukcija je pokazala da je Donjon tupim predmetom udario Šefera u levo oko i polomio mu jagodičnu kost. Šefer je od siline udarca pao i tada je udahnuo krv koja mu je otišla u pluća, posle čega se ugušio.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online