Utorak 19.05.2015.
15:06
Srna

Srbe u Klini čuvaju policajci Srbi

Tanjug
Srpski pripadnici KPS trebalo bi da uvedu red i mir u opštinu Klina

Odluka komande Kosovske policijske službe da na područje Kline uputi Srbe policajce usledila je posle niza napada na uglavnom stare i iznemogle Srbe povratnike u selima Drsnik, Klinavac i u urbanom delu Kline.

- Prihvaćen je predlog ministara za zajednice i povratak i lokalnu administraciju Dalibora Jevtića i Ljubomira Marića da se o bezbednosti Srba povratnika na području Kline staraju pripadnici Kosovske policijske službe iz srpske zajednice - kažu u KPS, navodeći da je jutros u Klinu iz Gračanice upućena patrola koju čine dvojica Srba policajaca.

Patrole će se smenjivati na 15 dana, ali je planirano da ubrzo na teritoriju Kline bude raspoređen veći broj Srba, s obzirom na to da do sada u Policijskoj stanici u Klini nema zaposlenih i raspoređenih pripadnika srpske zajednice.

O merama za uspostavljanje pune bezbednosti preostalih 250 Srba na teritoriji opštine Klina naknadno će odlučivati međuministarska komisija vlade samoproklamovanog Kosova, koja je prošle nedelje formirana na zahtev Srba ministara.

2024 © - Vesti online