Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.05.2015.
04:50
J. L. Petković - Vesti A

Srbe napadaju i nasred puta

Na Kosovu opet napadi na Srbe. Na ulazu u Pasjane kod Gnjilana nožem je izboden meštanin Zoran Kostić (41). Dok se vraćao iz Gnjilana, dvojica napadača iz susednog sela Vlaštica kolima su preprečili put vozilu u kome se nalazio s porodicom. Povređeni Kostić izboden je u predelu grudnog koša i po rukama, a od tragedije su ga spasli meštani Pasjana.

A. Čukić
Zabrinjavajuća situacija na Kosmetu: Dalibro Jevtić

- Na ulazu u selo pretekao me je mercedes i zaustavio. Izašao sam da vidim u čemu je problem, ali su odmah dvojica dotrčali do mene i napala me. Jedan me je uhvatio za vrat, a drugi je krenuo nožem na mene. Ubo me je u ruku, nogu i u grudi. Srećom, bilo je ljudi u blizini, dotrčali su i odbranili me - rekao je Kostić za RTV Puls iz Šilova.

Posle ukazane lekarske pomoći on je pušten iz bolnice u Gnjilanu, a kosovska policija je uhapsila Ismailja Canu zbog sumnje da je jedan od napadača.

Gradonačelnik opštine Parteš Dragan Nikolić izjavio je da je cilj napada na Zorana Kostića da se Srbi zastraše i proteraju.

Dan ranije, u povratničkom selu Klinavac, u opštini Klina, napadnut je sedamdesetogodišnji Vuleta Voštić, ukradeni su mu telefon i novac. Napadi na povratnike u toj opštini nisu retkost, a policija do sada nije uhapsila nijednog počinioca.

- Neprihvatljivo je da čovek 70 godina, zato što je sam i nezaštićen bude napadnut. Na sednici vlade i međunarodnim institucijama sam rekao da nadležne institucije moraju nešto da učine, jer je to priča koja se konstantno ponavlja. To što se dešava je zabrinjavajuće, jer nije samo to napad na povratnike, nego generalno da celokupan proces povratka. Razlog zašto se napadi ponavljaju je što počinioci nikada nisu pronađeni i kažnjeni. Oni to jasno vide kao poziv da nastave napade. S druge strane u Pasjanu je policija brzo reagovala, što je poruka da takvi napadi neće proći nekažnjeno - kaže Dalibor Jevtić, ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oštro je osudila sve učestalije napade na Srbe i upozorila da i institucije u Prištini i međunarodne snage moraju da ulože dodatne napore da se takvi napadi spreče.

Napasnici poznati, niko ih ne hapsi

Učestali napadi na Srbe stvaraju opasnu napetost na bezbednosno nestabilnom području. Njihov cilj je zastrašivanje povratnika i njihovo trajno napuštanje vekovnih ognjišta.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju se osvrnula i pokušaj otmice devetogodišnje devojčice u Babinom Mostu, gde i pored očevidaca počinioci nisu privedeni pravdi, kao i na istu situaciju sa napadom na maloletnog Nikolu Saveljića kod Parka mira u Severnoj Kosovskoj Mitrovici.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online