Četvrtak 14.05.2015.
17:58
Tanjug

Gradi se 11 kuća za povratnike: Dobijaju i "paket pomoći"

A. Čukić
Treba da se potpišu ugovori za izgradnju još 6 stambenih objekata: Jevtić

Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je u opštini Istok, u selima Osojane i Tučep, porodice Srđana Maksića i Radoja Romanovića, kojima je to ministarstvo započelo izgradnju kuća.

Jevtić je rekao i da se u poslednjih pet meseci na Kosovo vratila samo jedna porodica, da to nije dobro, i da su mu prvi koraci nakon ponovnog stupanja na dužnost promena ove situacije.

- U opštini Istok započeli smo izgradnju kuća za 11 porodica a čeka se potpisivanje ugovora za početak gradnje još šest. Povratnici će dobiti i pokućanstvo, kao i pomoć u vidu ekonomskog paketa od nekih 3.000 evra - rekao je on, saopštilo je resorno ministarstvo.

Prema njegovim rečima, raduje činjenica da se ovde radi o porodicima sa decom "jer to garantuje i održiviji povratak i opstanak Srba na Kosovu"

Nakon obilaska porodica Maksić i Romanović, ministar Jevtić je razgovarao sa predsednikom opštine Istok Haki Rugovom o saradnji vezanoj za povratak Srba i nealbanaca.

Na sastanku je konstatovano da je stanje kada je u pitanju bezbedost povratnika u Istoku na  zadovoljavajućem nivou, i da se očekuje da tako i ostane.        

2024 © - Vesti online