Nedelja 03.05.2015.
17:10
Tanjug

"Srbija zaboravila na otete na Kosovu"

Tanjug
Porodice nestalih na Kosovu i Metohiji i dalje traže pravdu

"Šta je Hašim Tači za vas? Zašto ste ga upozoravali da će biti uhapšen ako dođe u Beograd? Da li je on zločinac samo za Beograd, dok u Briselu, Beču, Vašingtonu, Prištini za istim stolom potpisujete nekakve sporazume?", navodi se u saopštenju tog udruženja, povodom izjava Tačija "Bečkom standardu" u kojima od Srbije traži izvinjenje za žrtve rata na Kosovu 90-tih godina i najavljuje podnošenje tužbe protiv Srbije za genocid.

"Da li ste nekada od Tačija tražili da oslobodi kidnapovane Srbe iz 1998, 1999, 2000. godine i zašto je država Srbija protiv Ustava, zakona, morala i interesa porodica otetih Srba iz srpskih zatvora oslobodila 2.108 zločinaca i terorista i time potpisala smrtnu presudu našim otetim članovima porodica", zapitalo je to udruženje.

Reagujući na stavove Kancelarije za Kosovo i Metohiju Srbije u kojima se ističe da Tačijeve bučne izjave skreću pažnju sa važnih pitanja, Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji zapitalo je predstavnike Vlade Srbije "šta je za njih važnije od ljudskih života?".

Oni pitaju i "da li je najbitnija tema formiranje Zajednice srpskih opština(ZSO) i da li će te 'srpske opštine' raditi po Ustavu i zakonu Srbije ili takozvane Republike Kosovo?".

To udruženje je zapitalo i da li je pravedno to što su srpski generali predati Haškom tribunalu, "a sa generalima UČK-dokazanim zločincima, potpisujete nekakve sporazume o dobrosusedskim odnosima kako je zahtevala Evropska Unija?".

2024 © - Vesti online