Ponedeljak 13.04.2015.
08:31
O. Ikodinović - Vesti

Ruski bajkeri slave Dan pobede

Reuters/A. D./RIA Novosti/Pool
Stazama Crvene armije: Ruski bajkeri

U Poljskoj pripremaju masovne proteste protiv ovog događaja. Poljski bajkeri traže od vlasti da Rusima ne odobre ulazak u zemlju, a ukoliko se to desi prete da će blokirati put.

- Nama je svejedno da li se nekome naša odluka sviđa ili ne. Mi nećemo odustati od naših planova, zato što mi, na kraju krajeva, imamo svoja ubeđenja, imamo svoje vrednosti. Jedna od takvih vrednosti je Velika pobeda - kruna ruske istorije - istakao je Hirurg. On je rekao da sumnja da su Poljaci koji prete da će ih zaustaviti na putu do Berlina - zaista bajkeri.

Završni deo staze biće u Berlinu, 9. maja. Kolona će sa pobedničkim zastavama proći kroz grad i odati poštu poginulima i veteranima Drugog svetskog rata. U Treptov parku u Berlinu ruski motociklisti će položiti cveće na Spomenik vojniku oslobodiocu.
 

Ruta duga 6.000 km

Motokros kreće u veoma važnom danu za istoriju Dana pobede - 25.aprila. To je datum kada je Crvena armija 1945. godine zatvorila prsten oko fašističkog Berlina. Bajkeri će na svojim motorima proći više od 6.000 kilometara, rutom: Moskva - Minsk - Brest - Vroclav, Brno-Bratislava, Beč - Minhen - Prag - Targau - Karlshorst - Berlin.

2024 © - Vesti online