Petak 10.04.2015.
10:00
D. N. P. - Vesti

Ključevi za povratak i opstanak

Tanjug
Marko Đurić uručuje ključeve

Među prvima, ključeve od dva stana dobio je iguman manastira Banjska Danilo, u ove stanove useliće se dve porodice koje sada žive u zgradi stare škole u Banjskoj, predviđenoj za rušenje, jer će se na toj lokaciji graditi novi manastirski konak.

Stanovi su površine 45 kvadrata, u njima će živeti 17-oro dece.

Izgradnja stanova u Banjskoj koštala je 23 miliona dinara. Još 28 sličnih stanova izgrađeno je u Goraždevcu i severnoj Kosovskoj Mitrovici.

U novoizgrađenoj zgradi živeće 17-oro dece, to je jasan znak da nastavljamo našu borbu da živimo na ovim prostorima sa kojih smo 15 godina proterivani, isterivani i izloženi različitim pritiscima sa ciljem da nas bude što manje. Pokazujemo našu nepokolebljivost i želju da opstanemo i ostanemo - kaže Marko Đurić.

- Radica Gvozdenović ima četiri sina, stan koji je dobila puno će joj značiti, deci posebno.

- Deca više neće morati da putuju u školu kao do sada, biće više vremena za učenje, očekujem više petica i četvorki, hvala Vladi Srbije i Kancelariji za Kosovo i Metohiju - kaže Radica.

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić najavio je značajna ulaganja u izgradnju banje i lečilišta u Banjskoj, odvajkada poznatoj po toploj i lekovitoj vodi, i još jedan, kako je naglasio, vrlo ambiciozni projekat koji će doprineti povratku odseljenih.

2024 © - Vesti online