Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 02.04.2015.
10:14
Tanjug A

Kosovo: Ko će da čuva Srbe kad ode Kfor?

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić usprotivio se danas najavama formiranja kosovske vojske i smanjenju snaga pripadnika Kfor-a, istakavši da to ne bi bilo u interesu mira i stabilnosti i zaštite Srba u pokrajini.

M. Karović
Đurić: Kosovska policija ne može da zameni Kfor

Đurić je, na sednici Parlamentarne skupštine NATO, kazao da smanjenje snaga Kfor-a može značiti samo destabilizaciju i u najgorem slučaju, nasilje nad nealbancima.

- Ko će ako ne bude Kfor-a čuvati manastir Visoki Dečani i Srbe u Gračanci, Štrpcu..., upitao je on.

Prema njegovim rečima nikakva kosovska vojska ne može da bude zamena za međunarodne snage jer je Kfor, pre svega, faktor odvraćanja.

Đurić je upozorio i na moguću ulogu jednonacionalne vojske u obezbeđenju sigurnosti, zapitavši kako bi "preobučeni pripadnici OVK" to radili.

Đurić je ponovio da je zvanični Beograd privržen ispunjenju svih odredaba Briselskog sporazuma i da će nastaviti da pruža ruku svim političkim strankama u Prištini, a koje se posebno protive stvaranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

On je naveo i da nijedna od tačaka u vezi s formiranjem ZSO nije ispunjena navodeći da je osnovni razlog za to što političke snage u Prištini to ne žele.

Đurić je dodao i da niko ne treba da se plaši formiranja ZSO, ukazavši da Priština "izmišlja političke prepreke za formiranje", naglasivši da će Beograd nastaviti da im pruža ruku u očekivanju da će je prihvatiti.

Prema njegovim rečima i političke stranke Albanaca bi trebalo da shvate da ono što je dobro za Srbe ne može da bude loše za kosovske Albance.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.04.2015. 10:24
Руска војска је 1999.год. прва стигла на аеродром Приштина.Путин је желео да брани братску Србију.Али дошли су на власт ДОС који су наредили Путину да Руску војску повуче са Косова.Путин је морао да послуша наређење плаћеника Вашингтона ђинђића и повуко је Руску војску из Србије.Да на власт није дошо ДОС сада би на Косово била Руска војска.Косово је окупирано од стране САД и НАТО.Косово се може вратити тужбом у УН против САД и НАТО али нико од Српских политичаре не жели да пише тужбу против запада.Вук Драшковић је 2001.год. написао тужбу али САД су присилили Србију да тужбу баци у смеће.
Četvrtak 02.04.2015. 17:39
Bio kfor ili ne bio tu Srbima je isto-niko ih ne čuva i ne štiti pa čak ni sopstvena država.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online