Nedelja 15.02.2015.
11:52
Beta

Rusija: Kijev ima dve platforme za krizu u Ukrajini

Fonet
Rusija će prihvatiti sve dogovore prorusa i Kijeva: Konstantin Kosačov

Kosačov, koji je položio venac na spomenik Karađorđu u Beogradu, rekao je, komentarišući mirovni sporazum iz Minska,da je najvažnije da se poštuje prekid vatre koji je stupio na snagu noćas u ponoć.

- Važno je da se ostvare pregovori između svih zaraćenih strana - rekao je on i dodao da u Kijevu postoje dve platforme.

Prema njegovim rečima, jedna se odnosi na to da se nađe političko rešenje krize u Ukrajini, dok je druga nacionalistička.

- Za rešavanje konflikta je to važno. U tome je smisao dogovora iz Minska, da se dođe do dogovora svih strana, kako bi se ostvarili interesi svih strana. Druga (platforma) je nacionalistička, koja ima drugačiji pristup. Nije prihvatljivo da se bilo kome nameće bilo čiji intres ili uslovi za bilo koju stranu - rekao je Kosačov.

On je ocenio da bi dogovor trebalo da vodi prosperitetu svih.

Kosačov je ocenio i da je predsedavanje Srbije OEBS-om važno.

- Mi znamo da se na Srbiju iz EU vrši pritisak kako bi ona zauzela stav koji bi se podudarao sa stavovima EU. Mi smatramo da Srbija ima šansu da za vreme njenog predsedavanja OEBS-u postane ponovo panevropska organizacija, ako se budu uzimali u obzir intresi svih članica - naveo je on.

Kosačov je poželeo sreću Srbiji tokom predsedavanja OEBS-om.

2024 © - Vesti online