Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
18.02.-24.02.

Džoni Dep

Rođen je 9. juna 1963. godine u Ovensbrou u Kentakiju. Njegovi roditelji, majka, konobarica Beti Su, i otac, inženjer Džon Kristofer Dep, imali su pored njega još troje dece, Danijela, Kristi i Debi. Depovi roditelji su se neprestano svađali zbog čega su deca veoma patila, a najviše Džoni koji je zbog toga postao povučeno dete. Kada je imao 11 godina, roditelji su se razveli, a on je ostao da živi sa majkom. Glumac je sve to doživeo vrlo tragično i počeo je da se samopovređuje.

Kao 12-godišnjak počeo je da svira rok muziku po garažama, a prvi bend osnovao je kako bi se svideo tadašnjoj devojci Meridit, koja je bila starija od njega. Godinu dana kasnije, doneo je prvu važnu odluku u životu, koja ga je kasnije koštala čitavog obrazovanja. Osnovao je bend Kids i rešio da neko vreme ne ide u školu.

- Želeo sam da budem roker, a ne učenik kome svi lupaju čvrge. Posle dve nedelje sam se predomislio, ali je bilo kasno.

Prvi put se oženio 1983. godine šminkerkom Lori Ani Alison, koja je šminkala u filmskim studijima. Dep je radio razne poslove, a kako je jednom rekao najomiljeniji mu je bio kada je putem telefonskog poziva prodavao hemijske olovke.

Posle dve godine zajedničkog života, Džoni i Lori su se razveli. Nakon toga šetao je mnoge slavne lepotice, s Vanesom Paradi dobio dvoje dece, a tek 2015. godine se venčao s glumicom Amber Herd. Par se prilično burno rastao 2017. godine. Džoni Dep već više od 30 godina gradi uspešnu holivudsku karijeru, a velika moć transformacije i dobar odabir uloga doneli su mu status svetske zvezde.

Svetsku popularnost stekao je u čuvenom hororu "Strava u Ulici brestova" o Frediju Krugeru, a zbog svog izgleda postao je omiljeni lik mnogih tinejdžerki. Ređale su se uloge u mnogim visokobudžetnim američkim filmovima. Maestralno je odigrao glavnu ulogu u filmu "Edvard Makazoruki" reditelja Tima Bartona, a ova uloga može se smatrati prekretnicom u karijeri jer mu je veoma uspešna saradnja s Bartonom Depu otvorila brojna vrata filmskih studija u Holivudu.

Glumio je kapetana Džeka Sparoa u filmskom serijalu "Pirati s Kariba". Za ovu ulogu nominovan je za Oskara za najboljeg glumca, a Dep je sam priznao da je šašavi kapetan veliki deo njega samog.

Dobitnik je brojnih nagrada. Osim ulogama u filmovima, pažnju javnosti pleni i burnim privatnim životom. Dep se našao i u velikim finansijskim problemima pre dve godine. Glumac koji je u karijeri zaradio više od 650 miliona dolara bio je primoran da prodaje svoju imovinu kako bi izbegao bankrot. U javnosti se pojavila informacija da Dep poseduje 14 kuća širom sveta koje je platio 75 miliona dolara, te da, samo na vino mesečno izdvaja 30.000 dolara.

Osim toga, glumac ima 45 automobila, 12 skladišta punih vrednih stvari koje je kupovao na raznim aukcijama širom sveta, te brojne vinograde u Francuskoj. Leti isključivo privatnim avionima. Veliki je prijatelj sa našim slavnim rediteljem Emirom Kusturicom.
 

Sonja Đurić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online