Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
04.02.-10.02.

Novak Đoković

Anketa "Vesti" nedavno je pokazala da naši čitaoci smatraju da je Đoković prvi i najjači brend Srbije u svetu, a oko toga nema dilemu niko ko je makar jednom posmatrao prenos finala jednog od 24 grend slem finala u kojima je Novak igrao. Bilo u Parizu, Njujorku, Londonu ili u Melburnu, Novak ima fantastičnu podršku, i to ne samo od Srba koji žive u dijaspori, već od brojnih iskrenih ljubitelja tenisa širom planete.

Tako je i na manjim turnirima, svuda gde se Nole pojavi. Nije stekao globalnu popularnost samo osvajanjem 15 grend slem pehara, kao ni zbog toga što je jedini teniser u istoriji koji poseduje "zlatni masters" (pehare na svih devet turnira iz serije 1.000).

Za skoro 15 godina u profesionalnom tenisu Novak je stekao milione navijača širom planete pre svega jer je - ličnost. Nije se libio da bude čovek iz naroda, da se šali na tuđ, ali i na svoj račun, nema konkurenciju među teniserima kad su u pitanju imitatori, a nikad nije rekao nijednu ružnu reč o nekom kolegi, iako je često bio meta drugih, zbog raznih stvari.

Ostao je dosledan fer-plej načelima koja je naučio kao mlad, bio je dostojanstven prema svakom rivalu kog je pobedio, a najglasniji u čestitkama svima onima koji su ga nadvladali na terenu. Uvek je odvajao vreme za druženje sa navijačima, i to ne samo zemljacima, ono što ga je posebno izdvajalo je druženje sa najmlađima. Za decu je uvek bio tu, najmlađi ga obožavaju, a on ne samo da je tu da se slika sa njima, već i da popriča sa njima, nasmeje ih, ali i da im savet.

Srbi su poznati po tome često ne cene dovoljno svoje velikane, pa su oni više poštovani u inostranstvu. Štaviše, ponekad nepravedno kritikujemo svoja najveća blaga, a ni Novak nije izbegao tu sudbinu. Mnogi naši sunarodnici su se posle dve teške Novakove godine, bez velikih trofeja, i posle nekoliko neočekivanih poraza, prosto utrkivali u tome da ga "pošalju u penziju" uz savete "da mu je bolje da batali tenis nego da se bruka". Srećom, mnogo je više bilo onih (nas) koji nikad nisu prestali da veruju u Novaka, a on im se revanširao na najlepši mogući način - osvajanjem tri vezana grend slem pehara u sedam meseci (Vimbldon, US open, Australijen open).

Posle fantastične serije krunisane u nedelju, Novak ima otvoren put i ka ulasku u istoriju po broju grend slem pehara - Rodžer Federer je na samo "plus pet".
Srbi, budite ponosni na svog Novaka, srećni što ga imate i što delite iste godine i decenije na planeti sa njim! On je naše nacionalno blago, naš najjači brend! I biće najbolji svih vremena!

Igor Subić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online