Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
14.01.-20.01.

Milena Ivanović

Teška artiljerija uvredljivih komentara, kojom mesecima brojni korisnici društvenih mreža napadaju Milenu Ivanović, suprugu pokojnog Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda zbog njenog načina života, kulminirala je protekle nedelje kada je rekla da neće na protest povodom godišnjice njegovog ubistva jer je, kako je ocenila - politizovan.

- Zašto tada (kada je bio u prištinskom zatvoru) nisu organizovali proteste da mu pomognu da izađe na slobodu? Gde su bili prethodnih godinu dana? - pitala je ona.

Ivanovićevoj udovici na društvenim mrežama se zamera štošta, od skupocenog telefona i garderobe do načina šminkanja i kačenja slika na društvene mreže, pa su u njenu odbranu stale dve poznate žene, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i dramska spisateljica Biljana Srbljanović. Mihajlovićeva kritike vidi kao odraz nedoličnog, uvredljivog i štetnog ponašanja.

- Zamerati što je nastavila život, zbog sebe i deteta, na najprizemniji način blaćenjem po društvenim mrežama, zloupotrebljavajući njene fotografije i tragediju, kritikovati što je sređena i nasmejana je nedopustivo kaže ona.

To "javno blaćenje" razbesnelo je i Biljanu Srbljanović koja poručuje da je komentarisanje ličnih izbora ponašanja "ogavno" jer Milena nije produžetak tela i volje ubijenog muža. Bilo je i onih koje ne kriju šta im smeta kod Milene, pa je novinarka Tatjana Vojtehovski, povodom najave da će Milena na Pravnom fakultetu u Kragujevcu govoriti o ubistvu Ivanovića i ženama u politici, pozvala "buduće advokate, sudije i tužioce" da ne idu na predavanje i pokažu da su dostojni buduće profesije.

Lavina uvreda sručila se na Milenu pre par meseci zbog zajedničke fotografiju sa premijerkom Anom Brnabić u čijem je ona timu saradnika, ali i kada je u novembru na Tviteru jednog korisnika osvanula slika ove udovice sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem, kako je naveo jedan tviteraš, "iz nekog provoda", pa selfi sa prijateljicom, moguće "na žurci ili prijemu".

Milena Ivanović je rođena 1983. godine u Kosovskoj Mitrovici. Posle ubistva Ivanovića rekla je da se u taj grad više ne vraća, preselila se u Beograd, a u junu 2018, nepunih pola godine pošto je mučki ustreljen, dobila je posao u kabinetu premijerke.

- Počela sam u sektoru za kulturu, jer sam završila istoriju umetnosti i pišem doktorat. Volim svoj posao i kolege, jer me zaokupe obaveze, ne mislim na ružne stvari. Nije to pitanje novca, već korak ka oporavku - objasnila je ona.

Iz anonimnosti je izašla kada je početkom 2014. Oliver saslušan u Mitrovici, zbog navodnog ratnog zločina 1999. i 2000. godine. Branila ga je pred kamerama, posećivala u zatvoru i na sve načine se borila da dokaže njegovu nevinost. Nedavno je sa medijima podelila sećanje na prvi susret sa čovekom s kojim je pre nepunih osam godina dobila sina Bogdana.

- Upoznali smo se kod prijatelja krajem 2006. To je dan koji je promenio sve. Odmah sam znala da je on taj - sećala se nedavno, objašnjavajući da je Oliver bio stariji od nje 30 godina, zbog čega su njihove porodice negodovale, ali su njih dvoje pokazali su "da na svetu postoji druga polovina koju nađete".

- Kad se rodio Bogi, svi su shvatili da smo bili u pravu - navela je ona.

Otkrila je i vodi sopstvenu istragu o Oliverovom ubistvu, da prikuplja informacije i od Srba i od Albanaca i da mnogo zna.

- Neću ni u koga da upirem prstom, to su ozbiljne stvari, ali kada budem sto posto sigurna i sklopim svoju priču, kazaću to onome kome bi i trebalo da kažem - objasnila je poručivši da na tom putu neće stati.
                                                                                  Dragana Dekić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online