Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
12.11.-18.11.

Miloš Biković

- Kredit je dobijen delom zbog zasluga, a delom avansno, sa dobrim grejs periodom. Ohrabrenje je da nastavim da naša dva naroda, povezujem kroz svoju delatnost - rekao je glumac koji sa tek navršenih 30 godina iza sebe ima već 35 filmskih i uloga u serijama i više pozorišnih rola.
Nedavno je skrenuo pažnju pažnju javnosti privukao moskovskim susretom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, s kojim je uz čaj u jednom restoranu razgovarao o kulturnoj saradnji dve države.
- Čast mi je što sam razgovarao sa predsednikom o mogućnostima da se Srbija što bolje promoviše u Rusiji, a Rusija u Srbiji - kazao je glumac.
Miloš Biković je rođen je 13. januara 1988. u Beogradu. Završio je 14. beogradsku gimnaziju i Fakultet dramskih umetnosti u klasi Dragana Petrovića.
Njegovi roditelji su se razveli dok je bio dečak, otac je otišao u Nemačku, a Milošev 15 godina stariji brat Mihailo zamonašio se i danas je iguman Manastira Jovanja. Biković je išao u školu glume Dadov, glumačke korake napravio još kao dete, a prvu zapaženiju ulogu ostvario sa 16, u TV seriji "Stižu dolari". U "Beloj lađi" igrao je dve godine kasnije, a veliku popularnost mu je doneo film "Montevideo, bog te video". Član je Beogradskog dramskog pozorišta, a beleži značajne uloge u predstavama Ateljea 212 i Narodnog pozorišta.
U Rusiju ga je odveo čuveni glumac i reditelj Nikita Mihalkov i rusku karijeru je počeo da pravi od filma "Sunčanica". Pamtiće ga, kaže, po "posebnim draguljima" u njegovoj riznici sećanja: od toga kako je čudom Božjim dobio ulogu do Nikitinog plača posle završenog snimanja tog ostvarenja.
Već je bio poznat u Rusiji kada mu je pre dve godine stigao i poziv iz američkog epicentra filmske industrije.
- Postoji ponuda iz Holivuda, ali na dugom štapu jer zasad nemam ambicije za to tržište, mada ne isključujem - prokomentarisao je Biković.
Atlantik nije prešao, ali ipak je zaigrao sa holivudskim starom Antonijom Banderasom, i to u Rusiji.
- Drago mi je što sam igrao sa njim. Kao mali, voleo sam njegove filmove "Desperado" i "Zoro" - otkrio je Biković medijima.
Neverovatan tempo na relaciji Beograd - Moskva imao je tokom čitave godine i i odradio do sada, kako kaže, desetak projekata. U ovoj godini primio je još jednu nagradu. Za rolu u srpskom filmu "Južni vetar," koji je i njegov producentski prvenac, ovenčan je na Niškom festivalu najprestižnijom nagradom Naisom, Gran prijem za najbolje glumačko ostvarenje. Na istom festivalu je 2013. dobio sa Daninom Jeftić i nagradu za glumački par godine. Za ulogu u "Južnom vetru" ugojio se deset kilograma, zbog ruskog filma "Led", četiri meseca trenirao umetničko klizanje, a za potrebe azerbejdžanskog ostvarenja u kojem igra pevača Muslima Magomajeva, ruskog Frenka Sinatru, kosu ofarbao u crno.
Za iduću godinu najavljuje veliki međunarodni projekat, film o Nikoli Tesli u rusko-srpsko-holivudskoj koprodukciji.
U Rusiji se dva puta zaljubio. Kratko je bio u vezi sa ruskom manekenkom Sašom Lus, pa sa glumicom Aglajom Tarasovom. Pre nekoliko meseci priznao je da je u ljubavi sa srpskom manekenkom Barbarom Tatalović.
Govori engleski i ruski jezik, uzor mu je legendarni Zoran Radmilović, a omiljeni pisac Fjodor Mihajlovič Dostojevski.

Dragana Dekić
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online