Subota 29. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
07.08.-13.08.

Nebojša Glogovac

Nebojša Glogovac, trenutno jedan od najboljih srpskih glumaca, rođen je 30. avgusta 1969. godine u Trebinju, u porodici pravoslavnog sveštenika Milovana i krojačice Milene.

Detinjstvo je proveo u selu iznad Nevesinja kod dede Gavrila, koji mu je bio idol i kome je posvetio ulogu u seriji "Ravna gora", gde je tumačio lik đenerala Dragoslava - Draže Mihailovića. Naime, deda Gavrilo je proveo 10 godina u zatvoru jer nije želeo da se bori u partizanima za vreme Drugog svetskog rata.

- Deda je bio najdraži lik u mojoj familiji. Redovno me stavljao na konja i igrali smo se tako što sam ja bio njegov vojvoda - pričao je Nebojša.

Već u osnovnoj školi se proslavio recitujući na Svetosavskim priredbama. Od malih nogu je pokazivao talenat za glumu, a prvu ulogu na malim ekranima igrao je sa 18 godina u seriji "Bolji život".

Posle srednje škole upisao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine odustao je i 1990. upisao je glumu na FDU.

Tokom studija dobio je stipendiju Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a karijeru na daskama koje život znače počinje u predstavi "Velika pljačka". Usledile su uloge u predstavama "Lažni car Šćepan Mali", "Troil i Kresida", "Rođaci iz najboljih dana"...

Ulogom Fadila, vojnika JNA u ratnoj drami Bore Draškovića "Vukovar, jedna priča", prvi put se pojavio na filmu. Zapaženu ulogu imao je i u pozorišnom hitu Kult teatra "Tamna je noć", koja postaje jedna od najkomercijalnijih predstava i igra se na turnejama u Americi i Kanadi.

Prvu glavnu ulogu dobio je u filmu reditelja Gorčina Stojanovića "Ubistvo sa predumišljajem", u kome je tumačio lik Hercegovca Bogdana, ranjenog na ratištu u Bosni. Za to je dobio nagradu za najbolju mušku ulogu "Car Konstantin" na Filmskom festivalu u Nišu.

Do statusa jednog od najboljih u svojoj profesiji Nebojša je došao zahvaljujući sposobnosti da se na sceni potpuno transformiše, pa je tako maestralno odigrao lik Hamleta u novoj postavci istoimene predstave.

Svojevremeno je iznenadio javnost kada je odbio ponudu Anđeline Džoli da igra u njenom rediteljskom prvencu "U zemlji krvi i meda" jer mu je uloga ponuđena bez scenarija. Kaže da nema ništa protiv karijere u inostranstvu, "ali sve ponude svodile su se na propagandu s ciljem da se zapadna publika ubedi da ovde žive divljaci".

Posle 18 godina braka razveo se od supruge Mine s kojom ima sinove Miloša i Gavrila. Prošle godine postao je bogatiji za još jedno dete, ćerkicu Sunčicu, koju je dobio u braku sa bivšom novinarkom i instruktorkom joge Milicom Šćepanović.

Glogovac za sebe kaže da je dobar kuvar koji uglavnom uvežbava tradicionalne specijalitete. Voli da popije belo vino ili votku, a kao omiljene gradove izdvaja Lisabon i Berlin.

Obožava motocikl, ali i konje.
Na jesen ćemo ga gledati u ulozi Vukana Nemanjića, u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine", a nedavno je Glogovac, izjavio da planira da se vrati na duže u Trebinje, odakle je i krenuo.

Sonja Đurić


 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online