Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
03.07.-09.07.

Dragan Jović

Zlatna odličja sa planetarnog šampionata, koja su do pre nekoliko dana bila samo san za srpski tekvondo, nisu došla preko noći nego su rezultat velikog odricanja ovog trenerskog maga i njegovih izabranika. Bitan događaj za današnje uspehe je ulazak Jovića u ovaj sport osamdesetih godina prošlog veka, posle vremena provedenog u fudbalu, streljaštvu i brejkdensu, u kojem je imao zapažene rezultate.

Proveo je jedan dan u Sportskom centru Vračar, video razne borilačke veštine i izabrao tekvondo jer, kako je objasnio prilikom posete "Vestima" u Beogradu, svidele su mu se vrhunske nožne tehnike. Otišao je u Kalemegdan, kod Dragana Petrovića, osnivača tekvondoa kod nas i tamo naučio prve korake.

Osvajao je Gale domaća takmičenja, deceniju nije izgubio meč, a onda se krajem prošlog veka otisnuo u trenerske vode. Osnovao je danas već kultni klub Galeb i odlučio da rizikuje prodajom stana, što je bio prelomni trenutak u kasnijem stvaranju šampiona.

- Odluka da prodamo stan i uložimo u kupovinu garaže je bila moja, supruge i porodice. Više puta sam rekao da to ne treba da bude primer za sve, ako nisu spremni da žrtvuju i možda izgube. Mi smo u kreditima i danas, to će trajati 30 godina i još su "švajcarci". Tada su nas svi nagovarali oko "švajcaraca", a evo sada dokle smo došli. Ali, nema plakanja. To sam odabrao i presrećan sam što sam imao hrabrosti, naročito moja supruga. Ne mogu da kažem da je to odricanje, već ulaganje jer ne može da se radi bez sale - prisetio se Gale u "Vestima".

Usledile su godine marljivog rada, u kojima je mnogo trpela i porodica, ali se sve isplatilo. Supruga Vladana - i sama bivša takmičarka u tekvondou, razumela je njegove snove, a sada su u trenažnom procesu i njihovo troje dece, petnaestogodišnjaci Sara, Teodora i Novak.

Poseban odnos Gale ima sa Milicom Mandić. Zajedno su rasli kao trener i takmičar i dotakli zvezde u Londonu 2012, a klasu potvrdili i pre nekoliko dana. U međuvremenu su ušli i u Kuću slavnih u tekvondou u Las Vegasu. Takođe, Jović je dobio priznanje od struke pošto je postao predsednik Trenerske komisije Evropske tekvondo unije, dok je Milica ove godine izabrana za potpredsednicu Olimpijskog komiteta Srbije.

- Kada imate jednu Milicu, za koju kažem da mi je dar sa neba, kao čovek i sportista, posvećenik, onda je mnogo lakše da Tijana shvati koliko je značajno da je prati i da nema prigovora. Kako ona, tako i drugi, mlađi - istakao je Jović.

Danas, u njegovom klubu Galebu, stalno je gužva jer veliki broj dece je krenuo stopama Milice, Tijane i drugih asova, a sa njima radi odabrana ekipa trenera.

- Imamo igraonice i prvo decu učimo disciplini, pa samokontroli, samodisciplini, malo motorici, a onda tek dolazi tekvondo. Trudimo se u klubu da maksimalno razvijemo poverenje između trenera i takmičara, da negujemo porodičnu atmosferu jer bez toga nema uspeha. Značajna je dobra hemija između takmičara, trenera i roditelja, ali i između samih takmičara - poručio je Jović.

                                                                                                        P. BAJIĆ

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online